Uppföljning av byggprocessen

Det har varit en intensiv perid med bygget de senaste två veckorna. Vi har utrymt hela övervåningen utom sovrummet, på bottenvåningen har vi utrymt ett sovrum och köket. I en äldre utbyggnad bakom huset ligger vardagsrummet och ett gästrum. Där kan vi uppehålla oss när vi är hemma från jobb och skola. Vi har ingenstans att laga mat men det kvittar för jag köper färdig lagad mat. Ibland fryst mat. Funkar utmärkt eftersom det aldrig finns tid till matlagning. Varje dag måste det dammsugas fram till badrum och sovrum på övervåning för att inte dra byggdam och grus vidare in i dessa rum. 

På utsidan är det också mycket som ska städas upp, sorteras och köras till återvinningcentralen. Trä, gips, plast, elektronik och metall. Jag är väldigt glad för att vi investerade i en stor, rymlig bromsad släpkärra som klarar tyngden av allt skräp. 

Här får ni några bilder på byggprojektet. 

I det här sågspånet hittades en tidning från mars 1941. Från det brinnande världskriget som pågick då. 


Övervåningen har fått en mellanhall med ljusinsläpp från nytt större takfönster. 


Fasaden har fått ett lyft med målade brädor (sommarens slavarbete) och nya fönster. 


Längs framsidans fasad är en veranda på väg att monteras upp. Snart, snart är köket klart. Om typ två veckor eller så. Längtar efter att få börja inreda det och få lite mer normala rutiner. Men det har trots byggstöket gått väldigt bra. Vårt hus kommer bli som nytt och fungera precis så som vi drömt om i flera år. 

Annons

9 tankar på “Uppföljning av byggprocessen

 1. Jag känner så väldigt väl igen mig i det du skriver eftersom även vi ju byggt ut och renoverat. Det är ett mindre helvete medan det pågår, men som tur är blir resultatet värt allt sen!
  Massor med pepp medan du lever i byggdammet! Snart är det färdigt och då är det värt det, lovar! :)

  • Nog är det stökigt alltid 😊 men på ett sätt är jag glad att jag slipper ägna mig åt matlagning mitt i alltihop. Hämtmat och färdiglagad husmanskost från vårt Icakök är både gott och lättvindigt 😊 Men om två, tre veckor börjar det likna ett färdigt hem och så som tiden rusar är vi snart där.
   Tack för pepp! 😊

 2. Åh, det ser ut som det kommer bli superbra! Och snyggt gjort, utifrån kan man inte ana att det är en utbyggnad. Håll ut genom byggdammandet, du ser ju fördelarna i alla fall, det är inte det lättaste när man lever i ett halvkaos. Och ni har ju någonting väldigt fint att se fram emot, när det är klart. Nu blev till och med jag lite pirrig :D
  Så himla kul att ni hittade den gamla tidningen, som en tidskapsel: ”Turkiets svar har anlänt till Berlin”, på den tiden var det minsann inga mejl på tre sekunder som gällde. Kanske fattades mer genomtänkta beslut på den tiden också, av just det anledningen. Vem vet?
  Trevlig helg! :)

  • Huset kommer få ett enormt lyft efter den här renoveringen. Det blir bättre än vi förväntade oss. Tidningen var lite kul. Det har hänt en hel del med språket på sjuttio år. Kommunikationens vägar var också helt annorlunda mot idag. Fascinerande när man tänker på det. 😊

   • Det är ju fantastiskt, bättre än ni förväntat er är ett riktigt gott betyg till de som bygger – och till er som planerat såklart.
    Ja, allt var inte bättre förr med kommunikationen, men lite mittemellan långsamt och supersnabbt vore bra, en dags fördröjning som med posten kanske vore det ultimata :)

 3. En rörig period nu för att det ska bli sådär fint och bra sedan. Jag tycker alla som gör stora renoveringar av hus är grymt duktiga eftersom det kräver mycket av både tid och energi. Jätteroligt att se bilderna och tidningen. Tänk vad gamla hus kan dölja.😊

  • Renovering är inget för latmaskar 😊 Vi gillar som tur är projekt, bara det inte blir för ofta eller för länge. Och bäst av allt, vi har mycket lika smak så vi slipper gruffas om färger och utseende 😊 Utöver tidningen så har vi hittat gamla verktyg och en hästsko. Hästskon ska jag lägga tillbaka under trappan när de är klara med trallen utanför entrén.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.