Plockepinn i gigantiskt format

I onsdags knackade snickaren på dörren 7.20 och jag öppnade i bara nattsärken. Han hade bestämt sig för att börja jobba en vecka tidigare och ville riva vår trappveranda. Det var bara att slänga på sig kläder och ut för att flytta på alla saker som stod under trappverandans tak. Förödelsen var toral när de var klara. Som ett plockepin i jätteformat. 


På bilden har jag redan hunnit rensa upp en del. Flera getingbon fanns under taket. Inga små heller. Det som ser ut som sand på takplåten i förgrunden är rester av ett badbollstort bo. Som tur var bodde de inga i det. 

Idag vid skrivande stund har de hunnit så här långt med nya hallen. 


Allt flyter på i en rasande fart med de två snickarna som är här. Trots att det är en del arbete med att röja upp efter dem (bra motion) så är det både uppiggande och spännande att följa utbygget. Jag och make fick äntligen energi att ta ner en hög häck mot grannen som bara bestod av torra pinnar och några enstaka löv i toppen. Nu får vi in lite mer ljus från det hållet (söder).

Annons

8 tankar på “Plockepinn i gigantiskt format

 1. Jobbigt när snickarna dyker upp så tidigt och man är oförberedd :o
  Jag avskyr getingar, så tur att det inte bodde några i boet.
  Det blir verkligen kanonfint allt det nya! :)

  • Jag har under ledigheten gått upp sju nästan varje morgon förutom just den dagen. Är morgonpigg av mig 😊 Till veckan börjar de riva bort takplåten och då blir det omöjligt att sova även om man skulle vilja 😄 Om det varit getingar i bona som tidigare år hade det inte varit kul för dem. Ska bli skönt att slippa det där gamla gökurstaket som getingarna älskade. Avskyr också getingar.
   Tycker också att det blir kanonfint 😊

 2. Det kommer bli jättefint! :)
  Haha, håller med, vad jobbigt när de ringer på så tidigt. VARFÖR ska hantverkare vara så morgonpigga?? ;)
  Huu, otäckt med getingbon. Hade ett precis ovanför huvudet i kassan när jag jobbade i trädgårdsbutik för några år sedan nu. Det var befolkat, så lite otäckt.

  • Jag är också morgonpigg egentligen men just den morgonen sov jag lite längre.
   Fy vad läskigt att jobba med ett getingbo så nära 😱 Antagligen hade de vant sig vid att det fanns folk i närheten annars hade de antagligen gått till anfall för att försvara sitt bo. Du hade tur.

 3. Åh vad långt de kommit med farstun! Kul att se utvecklingen. Mindre kul att ta hand om getingbon, tur i alla fall att de var obebodda :)

  • De två snickarna som varit här är så snabba. På förmiddagen rev de den gamla farstun och dagen efter var stomme rest med tak och vädersäkrat. Det är en fröjd att följa processen 😊 Getingbona visste vi om men av någon anledning var det inget nytt samhälle där i år. De bor aldrig i ett gammalt utan bygger nytt varje år har min insektsexpert till make berättat. Det var några getingar i början av sommaren men som tur var försvann de.

   • Det är så roligt när snickare som kan sin sak sätter i gång. Min pappa var snickare och vi byggde huset jag och min sambo bor i tillsammans, en rejäl lärdom.
    Vad skönt att inget nytt getingsamhälle bildats i år, de kan vara tuffa att tas med :(

 4. Vad härligt! Och gillar liknelsen med plockepinn. Alltså inte kanske härligt att väckas och behöva kasta sig över jobb och så där, men härligt att få allt fixat och i rasande takt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.