Huset växer

Det har hänt en hel del sedan senast jag skrev ett inlägg. Huset växer och snart är det hög tid att börja rensa och plocka undan inför att de ska snickra även på insidan av det gamla huset. Men jag har hela semestern på mig.

Idag kom takstolarna på plats. Det har jag ingen bild på eftersom allt var intäckt med presenningar när jag kom hem mot eventuellt regn. Jag har testat på att vara på de olika våningsplanen genom att kliva ut genom fönstren inifrån huset. Det är en overklig känsla att huset faktiskt håller på att bli större men det är så skönt att det äntligen är igång på riktigt. Längs hela framsidan kommer det i höst också bli en veranda längs hela framsidan. 13 meter bred och 4,5 meter djup. Ett dansgolv som heter duga.

Än så länge arbetar jag på som vanligt på jobbet. Först i mitten av juli är det min tur att släppa det och få gå hem och pyssla med hemmet och förhoppningsvis få några ord skrivna. Det går inte en dag utan att jag tänker på mitt manus. I samband med att jag bläddrade i min dotters bok om ett datorspel som heter Skyrim (medeltid miljö med drakar och magi) fick jag en snilleidé till vad min karaktär ska ha för quest till den värld hon är på väg att besöka. Även om det är paus med ordskrivandet så är det härligt att det ändå inte är det i huvudet.

Trots att det inte är så många inlägg här numera är det roligt att jag fortfarande får nya följare. Ni är varmt välkomna och jag hoppas att det snart kan handla mer om skrivande framöver. Men över sommaren blir det nog mest om bygget :)

 

Annons

12 tankar på “Huset växer

 1. Oh vad spännande att se hur det tar form! :) det kommer bli toppen!
  Vad coolt också att skrivarhjärnan inte sover, man blir alltid lika förbluffad över att den arbetar när man inte tror den gör det. :D perfekt med lite input från nya källor. :)
  Hoppas du får en jätteskön semester. :)
  Kram! ❤️

  • Det är spännande att komma hem varje dag och se förändringarna på huset. Snart tar snickaren semester han också.
   Älskar att få input från oväntat håll och bara så där när jag minst anar det. Särskilt när jag inte varit aktiv och skrivit på ett tag 😊 Då blir jag lugn och vet att det en dag blir en färdig trilogi. Tack och kram till dig också ❤️

 2. Vad härligt det måste vara att bygget tar form. Inte nådigt vad stort det blir heller, perfekt med dans framöver 😉😊.

  Och att skrivandet finns med dig känns bra. Måste ju få ta del av fortsättningen som du knådar fram i tanken och sen i pränt. 😊

  • Det händer saker varje dag med bygget. Lika spännande varje dag att se skillnaden.
   Jag är så sugen på att komma igång med skrivandet igen samtidigt som jag vill (och måste) börja ta tag i att grejer som inte kommer få plats när vi måste utrymma ytor inför augusti då de bryter upp väggen och ska in i kök och sovrum. Med bra struktur ska jag nog hinna båda sakerna :)

   • Det är bra att du ändå prioriterar annars blir nog båda delarna en enda röra. Jag fick lov att prioritera arbetet fullt ut från april och framåt. Annars brukar skrivandet vara det som gör att jag kan koppla bort att tänka på arbetet och verkligen koppla av, men tankarna var för trötta för ens det denna vår. Men nu så! Snart är det ditt uppsving ska du se! :-)

 3. Det kommer att bli kanonsnyggt ju! :)
  Det är så härligt att se det nya växa fram och tur är ju det, för det är ganska jobbigt att leva i den röra som uppstår när man renoverar eller bygger ut :)
  Ser fram emot fler bilder när bygget hunnit lite längre!

  • Då och då kliver vi ut på de nya golven genom ett fönster och känner på rummen som börjar ta form. Det är kul att försöka föreställa sig hur det blir sedan när det är klart. Snart tar snickaren semester så några större förändringar kommer inte ske på en månad efter denna vecka. Däremot kommer förråden och barnens rum tömmas på skräp. Det ska bli så himla skönt att rensa ur huset från sånt som vi inte behöver. Men nya bilder kommer garanterat i augusti när bygget drar igång igen :)

 4. Vad kul att se hur det går med huset. :) Och skrivandet, det kommer. Var sak har ju sin tid. Själv tenderar jag visst att försöka få in för mycket och då blir det ju inget av det alls till slut eftersom jag blir för trött. Så är det när en är otålig :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.