Jag skulle ju sluta!

På kort tid har jag fått två förfrågningar om att recensera böcker. En förfrågan från en för mig bekant författare som jag recenserat tidigare och den andra från ett stort förlag om en bok jag länge legat i startgroparna för att läsa bara den släpps. Jag har egentligen tagit ett beslut att sluta recensera nordisk fantastik för att hinna skriva på mitt eget. Så gick det med det. Men sedan är det stopp med recensioner! Kanske inte för alltid men inget mer just nu. Jag måste verkligen prioritera min trilogi så den blir klar någon gång.

Mitt mål för det här året är att skriva klart utkastet på sista delen i min trilogi Amaunet. Sedan under hösten är det dags att ta tag i första delen och finputsa på de saker min beta-läsare kommit fram till behöver justeras. Men utkastet jag jobbar på just nu tar sin tid. Mest för att jag inte hinner. När jag väl skriver går det undan och jag har tänkt att jag ska försöka vara mindre detaljerad än vad jag är med gestaltning, miljöer och dialoger för att få ett bra skal att jobba vidare på sedan. Det går inte så bra. Jag har aldrig varit bra på att skriva sammanfattande. Allt ska med på en gång, känslostämning, gestaltning, dynamik, miljöer, karaktärsbygget, you name it. Huvudsaken är väl att jag skriver och jag måste bli bättre på att utnyttja de små tidsluckorna som uppstår i vardagen.

Jul och nyår har varit bra och jag kan meddela er som läste tidigare inlägg om det där med julklappsförbud. Jag fick några julklappar jag också (flera stycken) och maken blev jätteglad för julklappen han fick av mig. Idag gav jag mig själv en gåva. Hudvårds- och makeuprådgivning. Det blev ganska dyrt men det var det värt. Med åren har huden blivit allt torrare och rosacea (hudrodnad i ansiktet) gör den inte bättre. Nu har jag äntligen hittat produkter som inte får mig att se ut som en fjällande guldtetrafisk.

 

Annons

15 tankar på “Jag skulle ju sluta!

 1. Tycker du prioriterar helt rätt! Manuset får komma i första hand :)
  Alltid härligt att hitta produkter som funkar för en också, oavsett vad det är :)

  • Jag kommer göra de här två recensionerna. Bara för att jag tycker den ena författaren skriver väldigt bra berättelser och den andra för att jag länge varit nyfiken på just den boken. Men mitt eget skrivande måste självklart få ta sin plats :) Måste bara prioritera det mer :p

 2. Vad kul att du får påstötningar om att recensera! Med det egna skrivandet är det att hitta luckorna som gäller, så är det ju ofta. Sedan känner jag igen det där med att vilja ha med allt redan i första utkastet, men jag vill bli bättre på att skriva skalberättelser.
  Vad härligt med en unna-sig-klapp! 👍🏻😄

  • Det är väldigt kul och ärofyllt att få recensionsböcker. Tyvärr slukar det allt för mycket tid. Hela våren (-16) gick åt till att läsa och recensera medan skrivandet i princip helt lades på is. Fördelen med att recensera är att man blir bra på att sammanfatta en berättelse som man kan applicera på arbetet med att skriva en sammanfattning om det egna manuset i följebrev. Tyvärr tycks det inte hjälpa mig att skriva en synopsis eller sammanfattande berättelse när jag nyskriver. :p

   • På så vis, ja det är klart att om det tar så mycket tid och du vill skriva också, så måste något prioriteras bort. Och det finns en tid för allt va? En tid att läsa, inspireras och lära sig sammanfatta och en tid att skriva – eller inte skriva – synopsis 😉

 3. Jag har också svårt att tacka nej och kommer verkligen överväga erbjudanden framöver så att jag väljer ”rätt” böcker.
  Å att hitta rätt hudprodukter. Är i valet och kvalet vad gäller ansiktskrämen som jag inte är så nöjd med. Vad välja istället? Och innan en hittar rätt… Det kan ju också innebära sina stunder av fjällande och röd hud. Speciellt på vintern när kylan ställer till det. Hoppas det blir bra!

  • Jag har egentligen fått fler än två erbjudanden att recensera men de två jag nämnde kunde jag bara inte låta bli :) Den ena författaren vet jag är duktig. Den andra är debutant men någon som jag tror mycket på.
   Bra hudvårdsprodukter är svårt att hitta. Bara för att de är dyra behöver det inte betyda att de är bra. Jag försöker hålla mig mer och mer till parfymfritt. Dock köpte jag en ansiktsolja på Bodyshop som var svindyr men för första gången fnasar inte kinderna efter ett par timmar utan håller sig mjuka hela dagen. Serum och deep moisturizing creme i all ära men den där oljan är min bästa vän just nu. Värt varenda krona.

   • Jag hade ett fantastiskt serum för några år sedan. Då när vi faktiskt hade två år i rad med lång kall vinter här i Gbg. Utan det skulle jag fnasat och rodnat bort. Men det var bara bra just kall vintertid. Får ta tag i det här känner jag nu när du inspirerade med din ”hudvårdsdag” 😊

   • Hos dig är det nog extra tufft för huden i ansiktet på vintern med tanke på havet och vinden som ligger på. Åhléns har ett brett utbud men onödigt dyra. Bodyshop kändes bra att gå till den här gången då produkterna inte är djurtestade och rättvisemärkta. När jag blev medlem (gratis) ingick det brynplockning, makeup och hudvårdsrådgivning. Ett bra knep för det är svårt att gå därifrån utan att köpa med sig något efteråt ;)

 4. Vad härligt ändå, att vara efterfrågad. Speciellt om det är en bok man redan velat läsa :) jag har själv fått prioritera bort testläsandet framöver för att fokusera på mitt eget manus. Man får göra det som krävs för att bli klar även om det inte alltid är det man vill.
  Härligt att julklappen träffade rätt. Det är alltid lika roligt när man hittar den perfekta presenten :)

  • Testläsa är också en rolig del men tyvärr tidskrävande. Mellan olika skrivprojekt passar det perfekt.
   Haha, ja julklappen träffade verkligen rätt. En stekpanna med keramikbehandlad yta som gör matlagningen mycket enklare och roligare. Godare också :) Min man är en fena på att laga god mat men även jag har nytta av julklappen ;)

   • Härligt med en make som kan laga god mat! :) Då kommer den dig till nytta med :)
    Ja, testläsande är väldigt roligt och givande men man får väl kanske inse sina begränsningar tidsmässigt.

 5. Det är svårt det här med tid. Man önskar att dagarna var längre så man fick mer tid att skriva, trots att man lägger timmar varje dag. ;) Vad för typ av fantastik skriver du? Själv jobbar man vidare med en slags ”svensk Game of Thrones”. Eller ja, har inspirerats mycket av Skandinavien under 11-1200-talet.

  • Hej och kul att du tittar in här! :) Jag skriver på en urban fantasy för unga vuxna. Det där med målgrupp är svårt. Det förekommer en del våld i min berättelse, annars skulle den kunna marknadsföras även för gruppen 12-15 år. Handlingen utspelar sig i nutid men jag dras gärna till medeltid när jag läser fantastik. Jag har en novell i byrålådan som utspelar sig under 1600-tal så medeltid kan jag inte kalla den men ändå åt det hållet. Den kommer jag någon gång utveckla till en fullängdsroman. Ditt svenska ”Game of Thrones”-projekt låter spännande! Ska jag vara ärlig har jag bara läst första delen av Martins serie men eftersom han inte skrivit klart serien drar jag mig för att läsa vidare även om jag gillade Järntronen väldigt mycket. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.