Oj, jag har semester…

Idag är det tredje dagen på min semester. Först igår efter en intensiv helg gick det in i skallen att jag är ledig. Både fredag och lördag kväll var jag på Putte i parken, en festival med musik för nästan alla smaker. Det var första gången jag besökte festivalen trots att den funnits här några år. Fredagen lyssnade vi till Sean Banan men 9-åringen uppskattade det inte så mycket och åkte hem med sin pappa. Jag och 11-åriga dottern stannade kvar för att lyssna på Frontback som spelade på en mindre scen senare under kvällen. Ett band med fingerfärdiga elgitarrister. Sångerskan hade en suveränt bra röst som passade hårdrockstilen. Själva scenframträdandet kunde dock varit bättre.

Lördagen var höjdpunkten. Först såg vi Quireboys. Ett rockigt band från Storbritannien vars sångare hade tagit ett glas för mycket. Trots det gjorde de ett medryckande och härligt framträdande. En timme senare var det dags för storfavoriterna. Europe. Stämningen var magisk. Både jag och dottern hade the time of our lives. Jag sjöng med i flera gamla godingar från min tonårstid. Tyvärr förstörde stundvis några överförfriskade personer lite av nöjet emellanåt genom att trängas och bete sig otrevligt. Som tur var stannade de inte särskilt länge vid vår plats men ilskan visste nästan inga gränser när de knuffade på min dotter. Modersinstinkter är inte att leka med.


Sångaren Spike i The Quireboys.


Europe

Omskrivningen av manuset är igång på allvar. Jag försöker skriva en sida per dag. Lite annat måste jag hinna med också. Tex att bara vara. Njuta av sommaren i vår prunkande trädgård. Men det där getingsticket jag fick kunde kvittat förstås. Jag skulle leta fram några stenar till en väninna som behövde till sitt trädgårdsprojekt men se det ville inte getingen. Hon fick två stick och jag ett strax under ögonbrynet. Som tur är har jag sten precis överallt i min trädgård så vi fick ihop ett ordentligt lass ändå.

Imorgon blir det till att rensa mer ogräs och skriva lite till. Semester är underbart!

10 tankar på “Oj, jag har semester…

 1. Åååh, jag minns några favoritlåtar från Quireboys! Bl a ”I don’t love you anymore” och ”Hey you”, riktigt bra låtar! Sjöng de dem? Hehe, kan tänka mig att Spike inte var helt nykter.
  Skönt med semester i alla fall! :)

  • Tyvärr gick Quireboys mig helt förbi när de slog igenom på 90-talet. Därför vet jag inte namnet på låtarna de spelade. Men de spelade både gamla och nya som kommer på nya albumet i höst. Jäkligt bra var de iaf.

  • Det här var första gången jag såg Europe live. Det var härligt att se Joey Tempest le mot publiken. Han log med hela hjärtat. Och nostalgin var på topp när de spelade Carrie, Rock the night och Final count down :) :) Sannerligen en perfekt start på semestern!

 2. Låter som ett suveränt veckoslut. Och heja med skrivandet! En sida per dag låter perfekt. Själv försöker jag köra 1-2 kapitel om dagen för att hinna igenom innan min ”deadline” infinner sig.

  • Jag har ökat takten lite och fått till nästan tre sidor idag. Det måste jag om jag också ska bli klar innan min deadline som är 31 augusti. Just nu är det omskrivning av några kapitel men snart kan jag återanvända mer och då går det lite snabbare igen. Hej oss båda!

 3. Jag är fortfarande inte helt säker på vilka de är men namnet låter vagt bekant. :)
  Lever fortfarande på minnena från aerosmith i stockholm, hehe. Det var härligt. :) Och bra publik med. Kan förstå att modersskänslorna inte är att leka med sådana gånger. Hoppas de tog reson.

  • Guuud, Aerosmith!!! Den konserten lever jag också på än. Tack vare de stränga kontrollerna då så var det en mer skötsam publik. Eller så hade vi bara tur :)

  • Idag skrev jag nästan tre sidor. men jag vågar inte höja målet för att inte pressen ska bli för stor men allt över en sida är en bonus. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.