Kollega gånger 2

I fredags var det dags för personalfest för min arbetsplats. Nästan 300 personer slöt upp. Temat för årets fest var 70-tal. Det var många färgglada utstyrslar flera kollegor kom dit i. Några riktigt fula men underbart härliga just för att de bjöd på sig själva. För egen del valde jag att vara neutral med dagens mode. Att klä ut mig är sällan något jag finner nöje i. Egentligen beror det väl på brist på ork att leta efter passande kläder och att stilen på sådana här teman sällan lockar mig. Livebandet som stod för underhållningen lockade inte heller med sin 70-tals-countrystil. Dolly Parton och gänget får gärna roa någon annan än mig.

Trots detta hade jag fram till livebandets uppträdande väldigt trevligt. Särskilt med tanke på att jag hamnade bredvid en av våra nya kollegor som visade sig vara en lika skrivglad författarwannabe som jag. Det var ju givet vad vi pratade om under middagen. Första gången jag träffar på någon på min ort som har samma intresse och skrattar igenkännande åt de där plötsliga infallen man har när man måste anteckna ner något innan idén är borta lika fort som den kom. Vi kommer definitivt prata mer skrivande på våra kafferaster framöver.

Nu ska jag ta mig an manuset igen efter ett par dagars vila då Jante tog plats i mitt skrivrum. Det verkar som han har pyst sin väg. Kanske han har tagit kafferast han också och skrattar med sina kollegor om dessa idioter som tror att de kan skriva och dessutom fått för sig att få det utgivet. Kul för dem. Dags att kavla upp ärmarna. En anledning till att jag tvivlar brukar bero på att jag tappat tråden så nu ska jag läsa manuset från början och se vad det är jag har ändrat och inte.

Annons

7 tankar på “Kollega gånger 2

 1. Klart du blir utgiven, Carola! Jag väntar fortfarande på att få läsa :)
  Skoj att du träffade ännu en ”skrivgalning”, kan ju liksom inte bli bättre, hehe.

  • Jag ska verkligen göra allt som står i min makt för att få ut den här berättelsen. Det har jag lovat tidigare och står fortfarande fast vid det. Sedan hur lång tid det tar vet ingen. Men nu har jag någon att bolla med på nära håll :) Kan som sagt var inte bli bättre :)

 2. Låter som en ganska kul fest iaf :) Även om jag heller inte är överdrivet förtjust i att klä ut mig så jag förstår dig. Men fantastiskt att hitta en likasinnad :) Och självklart ska du bli utgiven! Massor av pepp!

  • Det var kul att titta på myllret av alla utklädda 70-talister. Jag bidrog ju med att vara född då, hehe. Likasinnade har varit ett tunt släkte i min närhet men nu så :)
   Tack fina du för pepp!!! :)

 3. Alltså du blir utgiven. Med all den envishet du lägger ner så kommer det. Och jag ska läsa. Och det ska bli så kul så! Jante däremot kan hänga på kaffepaus eller paus över huvud taget. Hellre umgås med skrivarvän, säger jag!

  • Jante tycks ha hittat någon annan att pina för han kom inte in i mitt skrivrum på hela dagen igår (söndag). Ändå finns där en press när andra visar läsintresse och väntar på att mitt manus ska bli utgivet. Bygger jag upp för stora förväntningar? Hua! ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.