Med näsan i boken

Som vanligt har den här veckan rusat på som alla andra veckor. I måndags bestämde jag mig hux flux att gå upp i arbetstid från 85 till 90%. Minsta dottern har börjat (på egen begäran) ta sig till och från skolan helt själv. Så jag har inte samma panik att kasta mig iväg till fritids för att hämta henne. Ändå känns det att jag får mindre tid att hinna med hushållssysslorna här hemma. Det är till att ställa sig vid spisen direkt jag kommer innanför dörren. Sedan om jag har tur är det inget annat som pockar på när det inte är aktiviteter som bågskytte, tvätt och uppröjning av hem eller skjuts av något barn som ska åt något håll.

Denna vecka har alltså inte ägnats så mycket åt skrivande. Däremot läsning. I listan här till höger under GOOGREADS ser ni de senast lästa böckerna. Bland annat ”Writing Fantasy – The top 100 best strategies för writing fantasy stories”. Otroligt inspirerande och givande för mitt eget skrivande. Den ingår i kurslitteraturen till skrivkursen Att Skriva Fantasylitteratur som jag sökt. Jag har fått uppslag till flera blogginlägg genom att läsa den. Problemet är bara att få tiden att skriva dem. Jag har knappt ens hunnit läsa vare sig bloggar, facebook eller andra sociala medier denna vecka. Vet inte hur jag tänkte där när jag gick upp i arbetstid. Jag försöker ett tag, sedan är det väl bara att backa och gå ner i tid om det inte håller.

10 tankar på “Med näsan i boken

  • Jag jobbar så här över sommaren och så går jag ner i tid igen i augusti tänkte jag. Visst är det smart att läsa in sig på kurslitteraturen redan nu :) Även om jag inte får en plats så har jag nytta av att läsa den för mitt nuvarande skrivande. Och framtida. :)

  • Gör det! Den finns i både e-format och tryckt. Jag har en annan kursbok på g att läsa som heter Writing Fantasy Heroes – Powerful Advice From The Pros. Den borde vara något för dig också :) Nu vet jag inte hur bra den är men om den är utvald som kurslitteratur är den antagligen matnyttig :)

 1. Vad roligt att du har hittat litteratur som inspirerar till just ditt skrivande, och smart att redan vara påläst innan kursen startar. Precis som du säger i en kommentar här ovan. även om du inte kommer in (fast det tror jag!) så har du nytta av kurslitteraturen.

  • Jag har läst en del skräp när det gäller skrivhandböcker. Böcker som bara tar upp samma sak som alla andra och bara beskriver det i få korta rader. Men man får vad man förtjänar för det är korta e-böcker från Amazon. Fördelen är väl att de då är en sorts komprimerad version av de mer utförligare om man inte har tålamod att gå på djupet med vad;et och hur;et :) Tycker också att det är smart av mig att förbereda läsandet av kurslitteraturen. Stryker under det väsentliga så det är snabbare och enklare att gå tillbaka till innehållet i boken sedan :)

 2. Min erfarenhet från varje gång rutiner ändras är att det tar ett tag att liksom landa igen. Alltså att hitta de där gliporna där man skriver eller vad man nu ska göra. Så det är väl bra att låta sig treva fram för att se hur det fungerar och inte fungerar.

  • Det är väl så. Kommer jag in på den där kursen jag vill till hösten, då går jag ner i tid. Annars prövar jag mig fram som du säger.

  • Jag måste vänta ända till 12 juli. Men här slösas inte med tid. Lika bra att vara förutseende oavsett hur det blir. Jag har ju bara allt att vinna :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.