Recension – 1007

1007

Vad gör man när solen inte går ner om natten och bränner som helvetet, när vanlig mat får din mage att protestera lika vildsint som vågorna kastas upp på land under en storm? Du är instängd i din egen lägenhet, smittad av något virus som får dig att göra sånt du inte vill. Det är vad som händer Anton efter att han haft sitt livs första sex med en vacker, främmande tjej. Med febriga hallucinationer stänger han in sig i badrummet, den enda plasten där han kan undkomma solen efter att ha tejpat för fönstret. Traktens katter stryker runt hans badrumsfönster och kackerlackorna börjar invadera hans enda fristad.

1007 är en orgie i blod och samvete. En djupstudie i en människas skräck att förvandlas till något omänskligt, något som livnär sig på – blod. Inte sedan jag läste The Radleys av Matt Haig har jag läst en så välskriven handling om en vampyrs dilemman, om att vara något som inte hör hemma bland civilisationen men ändå vill känna tillhörighet bland människorna.

Huvudpersonen Anton är en tjugoåring som har oturen att bo i Gällivare när han mitt under midsommarsolståndet ställs inför att bli något han aldrig kunnat föreställa sig. Att bli något överhuvudtaget har aldrig varit ett mål för honom men nu tvingas han ta ställning till hur han ska hantera sin situation för att överhuvudtaget överleva.
Det är lätt att tycka om Anton trots de vidrigheter han begår. Oskyldig, ung och naiv kämpar han för att återställa den Anton han en gång var. Kan han verkligen lura viruset att förvandla honom? Eller slutar det lika tragiskt som den dröm han har i inledningen? Det var med både spänning, äckel och förtjusning jag plöjde mig igenom boken för att få ett svar.

Tack Swedish Zombie för recensionsexemplaret!

Fascinerande vad mycket som kan hända i ett badrum…

6 tankar på “Recension – 1007

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.