Karaktärsfördjupning

Helgen har jag ägnat åt att fördjupa mig i mina karaktärer. Mest genom att  leta efter look-a-like-personer på google. Jag hittade bilder på alla åtta karaktärer som jag är nöjd med. Min huvudkaraktär Helena har ni redan sett bild på i ett tidigare inlägg. Helenas bästa vänner heter Kent och Sara och när jag tittade på en film i lördags kväll hittade jag Kents look-a-like.

Elden Henson

Elden Henson från filmen ”The Butterfly Effect”. Tänk er honom som datanörd, hackare och den där typen som drar sig undan och inte vill vara i händelsernas centrum. Men i min berättelse ställer han till det ordentligt för sig och drar på sig farlig uppmärksamhet med kopplingar till en senator i Vita huset. Helena tvingas in i ”leken” och får reda upp det hela.

Att ha en bild gör så mycket för att karaktärens röst ska bli tydligare. Deras sätt att röra sig, personlighet och vad de vill säga. Jag vet att många andra har ”roat” sig med att hitta sina karaktärers look-a-likes men för mig är detta första gången på allvar. Jag har inte prioriterat det. Tyckt att det är bättre att bara skriva på. De blir väl tydligare ju mer jag skriver har jag tänkt men just Kent har jag haft lite svårt att få grepp om och först nu har han blivit skarp i kanterna tack vare filmen och en bild på honom.

Det jag gillar extra mycket med Elden som Kent är att han inte är någon hunk. En helt vanlig kille med helt vanliga skavanker.

Har ni någon gång letat fram bilder på era karaktärer och blev de tydligare för er då?

15 tankar på “Karaktärsfördjupning

  1. Nej, hittills har jag aldrig gjort det, men jag tror också att det är ett bra sätt för att få grepp om en karaktär :) Älskade filmen The Butterfly Effect. Den har ju olika slut beroende på vilken version man väljer att se. Jag har dock bara sett en version av dem.

  2. Absolut, letar ofta efter bilder på personer som liknar den bild jag har i huvudet av hur en viss karaktär ser ut. Fast i Christians fall såg jag honom faktiskt på stan, och bara visste att det var så han såg ut :)

    • Fördelen med skådespelare eller fotomodeller som inspirationsmotiv är att det går att hitta många olika bilder på samma person. Du lär inte lida brist på motiv på din huvudperson =)

  3. Pingback: Gröna ögon – eller bruna? | The Writeful Blog

  4. Jag har aldrig letat efter bilder på karaktärerna. Inte som jag minns i alla fall. Däremot efteråt, när de väl har funnits så har jag sett åtminstone en i verkligheten. Inklusive att han lät precis som jag tycker att just den karaktären ska låta. Men jag ser dem i skallen i stället, på samma sätt som när jag läser andras texter gör jag mig någon sorts bild av hur de ser ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.