Hektiskt liv de senaste dagarna

Mina tre sista dagar på semestern ägnades åt hårda styrketräningspass i trädgården. Vi fällde en grov tall och fyra björkar. Björkriset forslade vi bort i måndags och idag fick maken ett ordentligt styrketräningspass när han körde bort två släpkärror av den uppkapade stammen av tallen. Fanns inte en chans att jag skulle orka lyfta dem. Vi har en stor hög med tallris kvar och grenar som ska bort och björkved som ska klyvas och travas. Det värsta är gjort och helgen kommer vi ägna åt att fira vår ena dotter som fyller 11 år med ett litet släktkalas. Det här året blir det åtminstone inget barnkalas då vi föräldrar i hennes klass tagit ett gemensamt beslut att det får räcka. Hon ska dock få bjuda en kompis på fika inne i stan så att hon kan få fira lite mer än med bara tråkiga släkten.

I tisdags drog jobbet och vardagen igång. Nästa vecka kommer jag att åka på tjänsteresa för att avlösa det med Författarkliniken kommande helg. Vet inte när jag ska hinna fortsätta redigera på manuset men det är till att ta en kvart här och en kvart där. Oavsett så trivs jag väldigt bra med livet just nu även om jag inte hinner allt det jag vill. Ibland behöver annat prioriteras och det är precis som det ska vara.

Annonser

13 thoughts on “Hektiskt liv de senaste dagarna

 1. Då har ni varit riktigt duktiga! :) Vi har nog ved så vi klarar oss i vinter också, men nästa sommar måste vi hämta mer. Valparna har tagit så mycket tid att vi nog inte hunnit hämta ved ändå. Det känns nästan som om jag har en semester som hägrar nu när valparna börjar flytta ut :)
  Härligt med vardag ändå och hoppas du får kul på Författarkliniken :)

  • Skönt att du snart får vanliga rutiner. Bara det kan vara som semester ibland :)
   Jag längtar verkligen till Författarkliniken och jag är säker på att det kommer att bli hur kul som helst. Få vara bland lika nördiga skrivvänner är det bästa som finns :)

 2. Bra beslut det där om kalaset. Ibland blir det lite väl mycket. En kvart här och där funkar också. Det gäller att utnyttja dem effektivt, bara :)

  • Jag tycker det var mycket jobb kring kalasen med bara två barn men med tre så kan jag tänka mig att det är ännu jobbigare.
   De där kvartarna har en tendens att ständigt gå åt skogen. Det är som att trycka på en knapp när jag sätter mig med manuset. Då ska alla plötsligt ha min åsikt eller min insats i något som bara jag tydligen kan göra. Måste försöka strukturera upp det här under hösten…

 3. De där trädgårdspassen brukar vara riktigt bra träning :-)
  Håller helt med dig i att annat behöver prioriteras ibland, blir inte hållbart annars. Hoppas att tiden för redigering tids nog infinner sig :-)

  • Trädgårdspassen märks på vågen kan jag säga :). Redigeringen hoppas jag kommer igång på söndag till helgen eller under kvällarna till veckan när jag har egentid på hotellet när jag är på tjänsteresa. Så det löser sig :)

 4. Vilken bra grej att gemensamt bestämma att inte ha några kalas. Nu är mina så små så det har inte riktigt dragit igång än med kalas för de mindre, men med bara den äldste tycker jag det var en hel del kalas förra året.
  Det blir tyvärr ingen Författarklinik för mig i år, jag valde att åka på skrivhelg istället. Hoppas ni får lika inspirerande och roligt som vi hade förra året!

  • Barnkalas tar på krafterna och efteråt sitter man utslagen i soffan och stirrar apatiskt framför sig. Kanske inte riktigt :). Energikrävande är det ändå och inte helt gratis heller.
   Jag har varit väldigt sugen på att åka på en skrivhelg eller rent av en hel skrivvecka och kanske satsar jag på det nästa år. Att åka på allt blir lite dyrt. Bokmässan hoppar jag det här året också eftersom jag satsar på en resa med familjen istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s