Planerat inför Författarkliniken och kämpar med orden

Nu är hotellrum och tågbiljetter bokat och betalt inför Författarkliniken som är sista helgen i augusti. Tiden har rusat iväg och jag insåg att det gällde att hinna hitta bra och billigt boende innan rummen tog slut. Även tågbiljetterna är bokade för de har en tendens att bli dyrare ju närmare avresedatumet är. Det känns pirrigt och spännande att få vara med det här året också. Att få lyssna på alla författare, agenter och författarcoacher där framme på scenen. Det jag också ser fram emot är alla de fantastiska möten jag kommer att göra med skrivande människor. Möten med gamla som nya skrivvänner. Inför det här året har jag beställt visitkort med mitt namn och bloggadress som jag kan dela med mig av. Jag fick några själv förra året och tyckte att det var en bra idé även om jag ännu inte kan kalla mig författare. Däremot är jag ju en bloggare så det kan jag passa på att göra reklam för.

När det gäller redigeringsarbetet går det trögt men framåt. Det tröga består i att jag har svårt att få till ett flyt i språket. Jag vill få fram nyanser och variationer som min hjärna just nu inte tycks kunna prestera. Det gör mig frustrerad samtidigt som jag förstår att det inte är så konstigt eftersom jag inte skrivit så mycket sedan i maj när jag skickade in det första manuset till förlagen. Det är bara att bita ihop och redigera ord för ord. Enda botemedlet är ju att skriva, skriva, skriva och skriva… och läsa då förstås. Och de gör jag. Nästan så att jag hellre vill fly till en färdig bok ibland än att kämpa med mina egna ord.

9 tankar på “Planerat inför Författarkliniken och kämpar med orden

    • Vad modigt av dig! Jag har inget emot att stå inför flera hundra personer och prata men när det kommer till mitt skrivande och vad jag skriver om blir det tvärstopp. Beundrar alla som vågar. Då ses vi där :)

  1. Det ska bli superkul med författarkliniken, ser verkligen fram emot att ses! Har du hört ngt mer från förlagen eller har de aemesterstängt hela bunten? :)

    • Ja, hurra vad kul det ska bli! Förlagen har nog semester för deras respons lyser med sin frånvaro i mejlen. Antagligen läser deras lektörer för fullt :)

  2. Å vad kul med Författarkliniken! Jag hade tänkt att vara med men nu åker jag på ConFuse i Linköping och är dessutom extremt sugen på bokmässan i Göteborg sedan – och det är ungefär vad som rent praktiskt går att få till för min del. Men hoppas att du (och ni andra) får det jättehärligt och jag ser fram emot att få rapporter om hur det var ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.