Sommarläsningstaggen

Läste på Old Adult Reads Young Adult om hans lässommar och blev så inspirerad att jag ville ta med mig den taggen till min blogg.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
Jag har samlat på mig några böcker i Goodreadslistan ”Att läsa” som jag tänkte beta av i sommar. Den jag precis börjat på är En vis mans fruktan (#2) av favoritförfattaren Patrick Rothfuss. Sedan vill jag gärna läsa något av Gail Carriger så då får det bli Själlös. Maggie Stiefvater har äntligen kommit ut (på svenska) med den sista (tror jag) boken i trilogin om Blue och hennes vänskap med några unga studerande pojkar som handlar om deras försök att hitta den mytomspunna kungagraven. Sovarna heter den boken. Ur researchsynpunkt för min medeltidsroman ska jag också läsa Vägen Till Bålberget av Therése Söderlind. Som oinvigd måste jag ju också hinna med Game of Thrones. Kampen om Järntronen av George R R Martin. Jag kan ju inte vara fantasynörd utan att ha läst den!

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Jag har en kluven känsla för att börja läsa Game of Throne-serien för tänk om jag gillar den – då måste jag ju läsa alla andra böcker och hur ska jag hinna det? Trilogier är överkomligt men evighetsserier som GoT? Blir matt bara jag tänker på det men samtidigt är det redan en klassiker (utan att den ens är färdigskriven, wow) inom fantasygenren och man kan inte vara en nörd i den genren utan att ha läst minst en av hans böcker. Den pocketboken jag köpt har för övrigt en minimal text och det är såhär efter 40 inte det lättaste att läsa. Får nog låna boken med större text istället.

3. Var är bästa stället att läsa på i sommar?
Om det är soligt är solsängen, soffan på altanen eller hammocken favoriter men regnar det duger soffan inomhus gott. Befinner jag mig i skuggan utomhus och värmen trycker på vill jag gärna ha bubbelvatten som tillbehör som senare går över till rosé fram emot kvällen.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?
Alltså, det hänger ju på vädret … Får jag bara en solig sommar hamnar jag i skuggan under eken på baksidan huset. Serverar någon glass så tackar jag inte nej till det.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag är ju ett stort fan av Patrick Rothfuss böcker så oddsen är ganska höga att jag kommer att gilla En Vis Mans Fruktan mest av alla. Maggie Stiefvater är en annan av mina favoriter så den kommer säkert tätt efter.

6. Vilken bok borde alla läsa i sommar?
Äum… Flera jag nämnt är bokserier men om man vill ge sig på en riktigt bra så är det Rothfuss första bok Vindens namn del 1 som jag tycker att alla som gillar episk fantasy ska läsa. Vill man ha något mer lättsmält men ändå välskrivet så är Kretsen (del 1) av Maggie Stiefvater ett mycket bra lästips.

7. Strand eller hängmatta?
Jag gillar stranden om jag kan få lite skugga. Mitt mörka hår gör skallen kokhet så det är lite jobbigt. Numera har jag i och för sig införskaffat mig en bredbrättat solhatt så för den skull kan jag hålla till på stranden en längre stund. Nackdelen är att det kan vara lite trångt och stökigt. Hängmattan hemma har tyvärr gått sönder men om jag införskaffar en ny kan jag hellre tänka mig den. Då är det nära att gå in och hämta dricka, snacks och annat för att förgylla lässtunden.

8. Deckare eller roman?
Inga deckare nuförtiden, jag förläste mig på den genren för tio år sedan. Romance-böckerna går heller inte ihop med mig. Allt annat går bra.

9. Favoritgenre?
Ha ha! Ja, för er som följer min blogg är det ju givet. Det där som twistar verkligheten till något mer än vardagliga ting. Drakar, demoner, magi, superförmågor … Allt sådant som inte existerar i vår verkliga värld.

10. Tagga 3 andra!
Jag vill inte att någon ska känna sig utanför så därför lämnar jag detta öppet till den som känner att det här vore en kul grej att göra ett inlägg av.

hängmatta

Annonser

4 thoughts on “Sommarläsningstaggen

    • Om du ska läsa Rothfuss ska du börja med första delen; Vindens namn. Mannen är helt makalös i sitt språk och förmåga att berätta fängslande, episka berättelser! Att läsa Rothfuss hjälper mig att skriva mycket bättre och snyggare på alla sätt :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s