Recension av två noveller från Swedish Zombie

Rent a clausunder_hennes_hud

Jag passar på att baka ihop två recensioner i ett inlägg. Mest för att det är svårt att skriva utförligt om handling och karaktärer utan att spoila när det är så korta berättelser som noveller är.

Rent A Claus av Johan Ring är en novell som inte ska läsas vid jul med risk att förstöra julstämningen fullständigt. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i jultomtar med bullriga röster som frågar efter snälla barn och det blev ju knappast bättre efter att jag läst den här novellen. Gestaltningen är fantastisk och det är med starkt obehag jag läser om den stundande julaftonen i Henriks familj med förväntansfulla barn. Johan har alldeles nyligen (i maj) släppt sin debutroman 4 Minuter som jag ser extra mycket fram emot att få läsa efter den här novellen. Den ligger redan och väntar i IBooks-appen.

Under Hennes Hud är ännu en novell av Lova Lovén vars noveller jag recenserat tidigare. Senast var Dead Woman och Pupillen.
Vissa är inte som andra, särskilt inte Jennys lillasyster Estelle. Jenny anar att det är något fel med systern – skrämmande, onaturligt fel. Omänskligt. På ett subtilt men på samma gång rått och läskigt sätt, beskriver Lova ett väsen som ser ut att vara människa men ändå inte. Det gäller att hålla sig väl med vissa…
Jag imponeras av Lovas novellfabrik. Trots att det är en uttjatad, dum fråga så undrar jag ändå var hon får allt i från. Det är med lite avund jag ser hennes samling av noveller växa men det är en rysligt härlig njutning att läsa dem så; Keep up the good work Lova!

Tack Swedish Zombie för recensionsexen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.