Recension – Glastornen

Glastornen

Världen består av is och snö och en liten stam av människor hankar sig fram under kalla stjärnor. Pojken Hungrig går ut i vinternatten för att erövra sitt namn, Varg, och därmed bli man. Då ser han en obegriplig syn: höga torn av blänkande is i ett gulbrunt hav. Varg tvingas överge sitt frusna hem för att ensam söka efter de mystiska tornen. Aldrig hade han kunnat ana att det långt söder om isen fanns världar där den obarmhärtiga solen kunde vara mer dödlig än kölden – men inte lika dödlig som människorna. (Hämtat från Bokus)

Glastrornen är första boken i en trilogi skriven av KG Johansson. Det här är en berättelse som hämtat mycket inspiration från dagens aktuella samhälle och de segregeringar som finns mellan olika samhällsgrupper. Vid en första anblick får man en bild av att handlingen utspelar sig i ett medeltida samhälle men inget är vad det verkar vara. Ju längre in i handlingen jag kommer desto mer spännande och mystiskt blir Vargs värld och de människor han möter. Boken gavs ut 2010 men är mer högaktuell än någonsin utifrån vad som händer i vårt samhälle idag kring de mest utsatta.

En fängslande bok som är starkt skildrad med ett lättläst språk och målande miljöer. Budskapet den bär på gör den ännu starkare men kan läsas av alla från 9 och uppåt. Sidantalet på runt 200 sidor gör den extra lättläst och finns att låna på biblioteket (även i e-format) om man inte vill köpa den. Kanske något att läsa under sportlovet för den som inte ska ut i skidbacken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s