Adrenalinstinn

Nu har jag gjort det igen. Stressat upp mig så jag får de där jobbiga stressymptomen. Hjärtklappning som känns som om det bubblar i halsen när jag andas och retar hostreflexen. Idag började jag ”tänka ner” mig igen när jag insåg vart det var på väg. Intala mig att allt ordnar sig ändå. Tanken har en stor kraft att påverka kroppen, både åt det ena och andra hållet. På jobbet kan jag coola ner mig, det löser sig tänker jag och jag mår genast bättre. Men det är en sak som jag inte kan tänka ner mig. Det närmar sig när jag ska få svar från litteraturagenten vad de anser om mitt manus, om det är värt att satsa på det och på mig för den delen, eller så refuseras det med kalla handen. UGH! Jobbigt! Räknar med att få svar senast 7 januari. Känns väääldigt långt bort och väääldigt nära på samma gång.

16 tankar på “Adrenalinstinn

 1. Det ordnar sig det med, Carola. För även om de skulle säga nej, kan du ju fortfarande skicka till förlag direkt :) Håller alla tummar och tår för dig :)

 2. Förstår att det känns jobbigt, men jag säger som Eva-Lisa: det ordnar sig, inget står och faller med litteraturagenten. Bra att du åtminstone kan ”tänka ner dig” på jobbet, för vet man att det går när det gäller det ena så lär man sig till slut även när det gäller det andra. Så brukar i alla fall jag tänka. Håller också tummarna!

 3. Sant! Tankens kraft är enorm! Vilket man borde tänka på hela tiden! Alltså att så fort man tänker nåt negativt så borde man ”se” den där tanken och sen välja en annan.
  Det ruggiga är ju också att man mår så dåligt av negativa tankar helt i onödan. Vissa saker kan man bara inte påverka! Så varför må pyton på kuppen!
  Din roman och ditt skrivande kommer att bli precis så bra som du förväntar dig och vill! Så tänk inte nåt annat!
  (Jodå! Jag har alldeles för många gånger tänkt ”nåt annat”)
  Sätt igång och skriv nästa roman nu medan du väntar. Du måste ju ha en uppföljare! Å

 4. Det är en plåga att vänta men man kan inget annat göra. Prioritera det som är allra viktigast och strunta i det andra. Allt behöver inte vara tipp topp till julen. Skriv en novell eller något annat medan du väntar på resultatet. Och som någon skrev, du kan alltid skicka in till förlagen ändå! Om du nu skulle få kalla handen.

  • Noveller är inget jag vänstrar med, hi hi, det är nästan så det känns. Jag har bara ögon och tankar för min trilogi. Och jag ska testa andra andra agenter beroende på svar innan förlagen får säga sitt. Har manuset väl varit hos förlagen är det kört med en agent och troligen därmed också utlandslanseringen som jag drömmer om.

 5. Vad jobbigt det låter, men skönt att du kan ”tänka ner dig.” Jag blir själv otroligt uppstissad för varenda grej som händer i den här branschen. När man skickat iväg till lektör, när man får tillbaka, när man skickat till förlag, när man får någon slags svar, när jag fick ja, när jag fick tillbaka text med kommentarer, när jag tackat ja till att prata på biblioteket… Allt skruvar upp en, och gör det helt omöjligt att sova. Vi får hoppas att det är sådant som försvinner eller i alla fall mildras när man blir mer erfaren.

  Jag har inte testat agentvändan, men jag tycker nog jag har hört om ganska många som fått agent efter förlagsavtalet. Just för utlandsrättigheterna. Men det kan ju vara för uppföljaren?

  Hur som helst, håller tummarna för att du får ett positivt svar!

 6. Jag kan verkligen tänka mig att allt det nya med en bokutgivning trissar nerverna en hel del. Att vänta ja- eller nejsvar är antagligen bara en försmak av vad jag har att vänta ;-) Det här med agent vet jag inte om det är något bra drag men det är värt ett försök. Och tusen tack för tumhållningen!! Det behövs :-)

 7. Har suttit och trissat upp mina egna tanker om allt hit och dit och borden man borde. Bra att bli påmind om att man kanske ska lugna ner sig lite grann och att det ordnar sig. Så tack för påminnelsen, nu får vi båda lov att komma ihåg det också. För inte bra när det sätter sig i kroppen. Inte alls bra. Hoppas på att det blir positivt besked från agenten och om inte så är det ju ändå bara ett steg, man får ta många, och hela tiden komma ihåg att inte ge upp. Jag håller tummar och tår för att det ska gå bra.

  • Det är så lätt att skapa sig en massa måsten och borden, särskilt inför jul. Efter att jag började ”tänka ner mig” vände stressymptomen och jag tänker inte ha så stora ambitioner den närmaste månaden. Ugnen på spisen var det enda vettiga jag gjorde i helgen, mest för att jag kände mig risig av en begynnande förkylning. Tack vare en lat helg försvann den där förkylningen och jag ska fortsätta hålla en låg profil så jag kan njuta av julhelgen och hoppas att du också kan få göra det utan alla måsten.
   Om jag får ett nej från agenten får jag tåla det, det finns så många andra steg som du säger. Andra agenter, andra förlag och en andra lektörsgenomgång som jag förbereder. Never ever att jag ger upp! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.