Recension – Ljus som varit dolt

ljus-som-varit-dolt

I september 2014 gav Hanna Höglund ut Ljus Som Varit Dolt på eget förlag – Vilse Förlag. Det här är första delen i serien om Lianne.

Lianne är 12 år och uppväxt på Tellus. Att det finns en annan värld där hennes mamma och också hennes pappa som är död sedan hon var tre år gammal, har bott på får hon veta först när hennes mamma flyttar tillbaka dit efter att ha förlorat sitt jobb. Hon börjar i en skola för de främsta eleverna som kan magiska trollkonster. Men hur ska det gå när Lianne börjar sin nya skola och varför vill onkel Eli att hon ska gå där? Vilka upptäckter kommer hon att göra om sin magiska släkt och hur ska hon passa in? Medan Lianne både fascineras av sin nya värld och känner sig utanför, försöker något dolt göra sig hört.

Hannah har skrivit en underbar berättelse om tolvåriga Lianne som man får följa första året på en skola som snuddar vid Harry Potters Hogwarts. Språket skvallrar om att det är en debutants verk men berättelsen är så stark i sig att jag inte störs av det. Jag hade också gärna sett mer miljöbeskrivningar om jag ska vara riktigt petig men så är jag miljöbeskrivningsnörd också. Det är svårt att släppa världen som Hanna har byggt upp fylld av magi, mystik, demonliknande Yaruller, krig, spirande kärlek och lekar. Hon skapar flera trådar som vävs ihop mot slutet på ett härligt oväntat sätt. Berättarglädjen strålar på varje sida och det är med spänning jag ser fram emot fortsättningen i serien. Helt enkelt en vacker och berörande berättelse som kommer att hemsöka mina tankar för en lång tid.

Hanna skriver på Debutantbloggen under 2014 och det går också att besöka henne egen blogg Vilse om du vill veta mer. (Bilden är lånad från Adlibris.)

Annons

2 tankar på “Recension – Ljus som varit dolt

    • Tack! Trevligt att få sådan respons på recensionen – inte väntat. :-)) Mycket modigt av Hanna att ge ut på eget förlag. Inget jag skulle våga (i nuläget).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.