Recension – Sällskapet (novell)

Saellskapet

Hon var aldrig ensam. Hon hade aldrig varit det. De var alltid med henne. Om nätterna när hon skulle sova viskade de. De viskade att hon var utvald. De viskade att hon skulle verka tillsammans med dem. De viskade, ropade, skrek. Gör si, gör så. Annars vet du vad som händer.

En kort skräcknovell av Anna Hansson som i vanliga fall skriver om snälla spöken och monster. I den här har hon tagit fram något som är mer skrämmande än vanligt eftersom sannolikheten för att det kan hända mycket väl är möjligt. Anna visar oss in i galenskapens värld hur mörker och monster kan ta över ett sinne och förvrida det till sanning. En sanning som kan leda till döden för de som inte ser upp.

Ingående beskriver Anna hur en flickas sinne inte är att leka med, än mindre bör nonchaleras. Sakta men säkert visas jag in i en värld som är så ryslig och sann att de kalla kårarna som har krupit upp längs ryggen på mig har tagit ett fast grepp om nacken likt krökta klor när jag når slutet. Välskrivet och rysligt verkligt.

Bild lånad från Epok förlag där novellen också säljs för endast 11 kr.

Annonser

7 thoughts on “Recension – Sällskapet (novell)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s