Recension – Maraminne

Maraminne (Schildts Söderströms)

Mia Franck gräver på djupet med sina karaktärer och i Maraminne har hon blottlagt nya trådar som maran spinner runt sig själv och andra. Ingen går säker. Inte ens maran själv. I uppföljaren till Martrådar möter vi Mati som glömt vem hon är, att hon räddat sin stad Björknäs tillsammans med sina vänner. Inte ens sina vänner minns hon längre. Men minnena kallar på henne, lockar, ropar och skrämmer. Drar i henne tills hon hittar Nor som visar henne vägen, vägen till Vita som sitter fången i underjorden. Vita är den som kan hjälpa Mati att minnas vem hon är. När Vita återvänder till Birkenes tar hon sin rättmätiga plats på tronen och vid sin sida har hon maran. Marans trådar snärjer och snärjer runt både mig och karaktärer som inte sköter sig. Världen Mia har skapat är mystisk, stundom farlig och magisk. Pumaliknande gaddumor med giftiga tänder stryker omkring i skogarna liksom jägare och vargliknande varelser. I underjorden vindlar sig mörka gångar och i Birkenes borg är inte alla vad de tycks vara.
Mia är fenomenalt bra på att spänna trådarna  i sin berättelse så att även mina egna nerver trasslar in sig i marans verk. Spänningen stegras genom hela boken och det är inte förrän på sista sidan som jag vågar andas ut.

 

2 tankar på “Recension – Maraminne

    • Ha ha, ja du. Andningen låg väldigt högt upp i bröstet de sista sidorna. Riktigt riktigt bra slut!! Och så väcker du nyfikenhet inför nästa del utan den där jobbiga känslan jag får av vissa amerikanska böcker. What? …liksom. Bra jobbat Mia! Nu får du flaxa vidare på dina Da Vinci-vingar så trean blir klar :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.