Sol, kalas, jord och några ord

Vilken helg. Vilket väder. På lördag satt jag inne i en lagerliknande lokal i tre timmar och tittade på skrikande, skrattande och gråtande barn. Ibland fick man låna ut sitt knä och en tröstande hand för att torka bort lite tårar för att i nästa prata med grannfrun över en kopp kaffe. Våra döttrar är födda med tre dagars mellanrum och vi bestämde oss för att fixa med ett gemensamt barnkalas på ett lekland. Det var så skönt att slippa ordna med allt runtomkring. Bara sitta där med en kaffelatte, muffins och en chokladboll. Efteråt blev det ytterligare en kaffekopp i solen hemma på trappan.

Söndagen varvade jag med lite skrivande, fikaservering till lekande barn och vårrensning i rabatten. Äntligen har jag kommit till en milstolpe i manuset där det är dags för en hel del omskrivningar. Det gäller de där mittenkapitlen som ska hottas upp lite och jag slängde ut en liten hint att något inte står rätt till med en av huvudkaraktärens vänner. En helt ny idé som ställer huvudkaraktärens vardagliga liv på sin spets. Det är på väg att bli allt annat än vardagligt för den vardagssuktande huvudkaraktären vars överlevnad hänger på att smälta in i ett svenssonliv så mycket som möjligt. Men andra krafter tvingar henne att bevisa vem hon egentligen är.

Annonser

6 thoughts on “Sol, kalas, jord och några ord

    • Det kostar att ha kalas på ett lekland men är man två föräldrar som delar på det blir det lite mer överkomligt. Sedan är det värt att slippa förberedelser, bakande, städande osv. Snart är du igång med något manus ska du se. Lugnet före stormen… :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s