Jag måste vara galen

Den senaste tiden har jag känt mig riktigt nöjd med redigeringen av manus 1. Så nöjd att jag blir rädd. Är jag verkligen redo att bli utgiven? Tänk om jag får skrivkramp inför manus tre bara för att det finns förväntningar från läsarna? Utkastet för manus 2 är i stort sett klart så den är jag lugn inför. Klarar jag av att skriva under press från ett förlag? Hur ska jag få ihop tiden med jobb och ungar? Ärligt tala finns det betydligt värre problem än mina grubblerier men nu finns de där. Törs jag det här? Att jag vill skriva är en sak men jag är plötsligt feg för utgivning och det är inte likt mig. Finns det utmaningar så kastar jag mig normalt in i dem med hull och hår. Så varför denna tvekan? Nu tänker jag inte låta det här hejda mig på något sätt. Eller jo. Jag funderar på att skriva utkastet för del tre. Då kanske skrivkrampen blir lindrigare när jag har något att utgå ifrån? Ni hör ju hur knäppt det låter. Oavsett behöver jag inte ta ställning nu utan fortsätta redigera på första delen och tillåta mig njuta av hur kul det är. Även med up´s and down´s. Fokusera nu Carola! Fokusera! Free your mind, är ju mitt ledord sedan start så jag får upprepa det som ett mantra igen.

13 tankar på “Jag måste vara galen

 1. Du är inte knäpp utan vi författare får sådana här tankar utan free your mind <3
  Sedan tror jag att man skriver kontrakt för en bok i taget :)
  Men jag fungerar lite likadant då jag också skrivit ett utkast på bok 2.
  kram och glöm inte att njuta!

  • Antar att det är som du säger. Det vore ju konstigt om man (jag) inte funderade på det här alls. Om jag behåller mitt Hakuna matata ska nog det här gå vägen. Tack för pepp :-)! Kram

  • Allra mest vågar jag. När jag inte tänker för mycket :D. Och skulle jag gå genom mitt liv och aldrig vågat skulle jag bli väldigt besviken på mig själv.

 2. Inte är du galen, inte mer än de flesta författare iaf. ;) Huvudsaken att man vill något tillräckligt mycket. Resten fixar sig alltid, på något vis. Volere è Potere. (att vilja är att kunna)

  • Ja, jo lite galen är jag ju ;-). Som tur är he he. Det dårskaper man ångrar mest i sitt liv är de man inte begick när man hade tillfälle.

 3. Åh vad jag känner igen mig i dina tankar, jag är lika dan!.
  Jag tänker ofta om min story jag vill berätta verkligen håller, om jag sitter här och bara kastar bort min tid på skit. Speciellt i lägen som detta jag är nu, när manus 1 är klart och ute hos testläsare i väntan på att redigeringen av manus 2 ska bli klar. Då får jag som mest ångest. Men minns sedan känslan av att skriva, kärleken till orden för att inte tala om all kärlek till mina karaktärer, för att sedan få in feedbacken och bekräftelsen på att min story verkligen håller. Att det är det här jag ska hålla på med. Det gäller att påminna sig själv om varför man skriver, alla känslor till det. Vi behöver kanske dessa svackor och tankegångar Carola, just för att kunna påminnas.
  Keep on goooooing! Jag tror på dig!

  • Jag tror också på de där svackorna – att de gör någon form av nytta. Är min dröm rätt för mig? Är jag på rätt spår? Med tanke på att jag dels älskar att skriva, oavsett vilken fas jag är i i processen och att jag är beredd att marknadsföra mig/boken till det yttersta så borde jag vara på rätt väg. Det som är tufft är att man sitter på sin kammare och får ytterst lite respons på det jag skriver. Som du också nämnde, håller storyn? Nu har jag ju fått det bekräftat från en lektör att den håller men det sker ständiga förändringar som ska bearbetas i mitt huvud.
   Tack Johanna för pepp :-))! Kram

 4. Jo, det är ju alltid skönt med ett professionellt utlåtande när det kommer till själva storyn också, men i mitt tycke är det trots allt läsarna där ute man ska lyckas linda in runt lillfingret och de tycker inte alltid som ”de som kan”. Därför anser jag att det är oerhört viktigt med testläsare också(för min egen skull). Men det här ju mina tankegångar, alla fungerar vi olika =) Men å andra sidan behöver man en jäkla bra grund för locka till sig en läsare över huvud taget, ‘fniss…

  Heja – Heja! Kramar! :))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.