Jamen då läser jag väl då

Jag har inte skrivit något sedan i söndags efter det otroliga flowet och det beror helt enkelt på att jag är för trött under veckorna. Mörkret som kommer allt tidigare om kvällarna påverkar mig ganska starkt. Jag är så känslig att jag till och med blir trött i rum som inte är upplysta. Kollegor som vill mysa får inte göra det i min närhet för då är jag genast där och tänder lamporna, om det inte är rast då vill säga.

Trots att jag inte orkar skriva så deppar jag inte. De där svackorna går alltid över. Tankearbetet pågår ändå för fullt och jag passar på att tänka på min parallella intrig som måste ha ett syfte med. Ett motiv. Närmar mig något intressant och jag får en känsla av att det här manuset också kommer att hamna på runt 130K om jag inte begränsar mig. He he, begränsat mig är verkligen vad jag gjort i det här andra manuset och tänk så mycket mer driv det blir. En intressant bok som jag funderar på att köpa har köpt som inspiration till skrivkonsten är Wonderbook; The Illustrated Guide to Creating Imaginative Fiction. Den verkar vara ett måste för en fantasy-skrivare som jag. Några medverkande är Neil Gaiman, Lev Grossman, George R. R. Martin. Till och med Nene Ormes och Karin Tidbäck är med på ett hörn. Här är en boktrailer på den.

Boken har till och med en egen hemsida. Om du blev nyfiken på boken kan du läsa mer om den här. Illustrationerna är makalöst vackra. Hoppas, hoppas jag får den innan helgen.

Nu går jag till sängs och läser. Eftersom det verkar vara en mer fungerande sysselsättning för mig just nu :-).

Annonser

15 thoughts on “Jamen då läser jag väl då

 1. Haha! Nu har jag suttit alldeles för länge och kollat in den här boken. Men den verkar ju helläcker! Får fortsätta kollandet när jag kommer hem. :D

  • En varning :)! Mer kollande medför risk att du blir fattigare, hi hi. Men på Bokus kostar den bara 169kr. Men för 352 sidor och alla grymt läckra illustrationer så är det ett fynd.

   • Jag vet…. en bokhandel är farligare än en klädaffär….
    Men finns den på Bokus också! Vad bra! Så långt kollade jag inte. ;)

  • Som en barnbok men för vuxna :). Visst blir man alldeles salig av det lilla man ser i trailern och hemsidan? Har du den redan kanske eller beställde du den nu?

 2. Känner mig också påverkad av höstmörkret och har en tillfällig svacka, men det är väl bara att vänta ut den. Svackor brukar som tur är inte vara långvariga!

  • Nej, jag är inte orolig alls för att svackan blir långvarig. Idéerna finns ju där och till helgen kommer jag få tid att skriva igen efter att ha vilat ut. På vardagskvällarna är mina ögon och hjärna så trötta att jag skulle platsa i ett akvarium. Så simmigt är det :D.

  • Lätt att få ha-begär :). Som sagt, bara 169 kr på Bokus. Kanske den finns på Adlibris också? Har inte kollat det. Det där med fisken(arna) var riktigt bra och roliga liknelser :).

 3. Jobbigt med depp. Jag brukar inte få det förrän i januari när alla helger är över. Just nu tycker jag det är lite mysigt med höst, i af försöker jag intala mig det.

  • Det mysiga är på kvällen när jag tänder brasan. Resten klarar jag mig gärna utan :). Men vi har faktiskt haft en varm och skön höst här så egentligen är det väl ganska okej.

 4. Oh, jag läste om Wonderbook på Nenes blogg igår och jag vill också ha! Får köpa nästa månad dock, har redan shoppat alldeles för mkt denna (skoaffärerna i Spanien är många!). :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s