Mytologi eller eget hopkok

Är det inte tvivlet över om mina väsen i manuset är trovärdiga så är det tröttheten som får mig att tappa energi. De senaste dagarna har jag analyserat mina creatures om de är det de ska vara. Har jag valt fel namn på dem? De stämmer inte överens med mytologin så som jag vill ha dem i min berättelse. Ska jag hitta på ett nytt namn? Försökte intala mig att jag ska skriva om dem precis så som jag vill ha dem oavsett vad wikipedia säger om varelserna. Nu har jag försökt i en halvtimme och både ögon och hjärna är så trötta att jag knappt orkar se eller tänka.

I tre dagar har jag tänkt; Ja men jag gör ett nytt försök imorgon. Och så gör jag ett nytt försök – och poff – hela jag går ner i sparläge. Stirrar tomt på skärmen och kommer på mig själv efter en stund att tankarna är lika sega och långsamma som ett spökdjur rör sig. Lika bäst att jag segar mig ner i sängen och får ordentligt med sömn istället. Kanske jag är piggare imorgon. jag vill verkligen komma någon vart nu med manus två. Vill, vill, vill.

Annonser

15 thoughts on “Mytologi eller eget hopkok

  • Nja, inte så mycket för den skull :D. Flängandet piggade bara upp men jag får för lite sömn tror jag. Bara 6 timmar per natt under veckorna. Jag är tydligen inte 20 år längre :p.

 1. Klart att du ska vila. Och än mer klart att du ska själv bestämma vad dina creatures är, inte låta wikipedia ta över det beslutet. Man lånar det man behöver och fixar om resten som det passar. Det ska ju vara DINA creatures. Men om man är trött så är det svårt att få det att funka. Vila och sen styr du upp kreaturen.

  • Givetvis låter jag inte wikipedia styra mig, ha ha. Jag inser att jag kanske varit lite otydlig men jag var så fruktansvärt trött när jag skrev inlägget att jag knappt såg bokstäverna :-). Jag önskar bara att jag kunde få lite mer inspiration till mina väsen. Lite mer kött på benen kring deras egen värld. När man är trött orkar inte hjärnan tänka ut något själv hur mycket jag än vill och då ligger google nära till hands. Vila är nog första steget. För min fantasi är det normalt inte något fel på, hihi.

 2. Jag håller med Mia! Välj ut det du gillar ur mytologin och hitta på resten själv. Fördelen med fantasy är ju att man själv bestämmer alla regler! I mitt manus utgår jag från en utdöd religion med hittar på MASSOR själv, annars blir det inte lika bra! :)

  • Som jag förklarade för Mia så är hittepået egentligen inget problem men när jag är så sjukt trött vill jag ha lite hjälp på traven och hade hoppats på att få lite input från google och wikipedia. Viljan vill vara starkare än tröttheten ibland :-). Sedan tvivlar jag på trovärdigheten i mina väsen men får jag bara lite mer kött på deras ben så ska det nog gå vägen. Blev väldigt nyfiken på din religion! Känns som om det tangerar mitt manus lite grann :-).

   • Oh, jag vet precis hur det är med vilja och trötthet som brottar med varandra! :) Ja, den där trovärdigheten… den har jag också funderat mycket på på sistone, märkligt hur vi Fantasyälskare verkar vara de som brottas mest med just den frågan! :) Vad spännande om våra manus kanske tangerar varandra lite, nu blir jag ju riktigt sugen på att läsa ditt! Du kan väl se till att få det utgivet snart? :P

 3. Jag har helt ändrat förklaringen till varför ett folktroväsen är som hen är. Så fantisera på bara! Tänk bara på hur olika vampyrer är i olika sammanhang, vissa kan förvandla sig till fladdermöss och vargar, andra får bara huggtänder, några är rädda for kors och andra struntar i korsen men tål inte silver.

 4. Jodå, mina varelser har helt andra egenskaper och utseende än i mytologin. Det som återstår är reglerna. Vad de har för mening. Varför de drabbats av en förbannelse. Hur är deras sinnelag? Är de vänliga eller illvilliga? Ser ut som om jag får ungarna i säng i tid ikväll och hoppas brainstorma fram något vettigt :-). Tröttheten har inte drabbat hjärnan än så jag håller tummarna :).

 5. Hösten har kommit och med den tröttheten! Jag känner i alla fall att det tar lite tid att ställa om till en ny årstid. Gör otroligt mycket på humör och allmäntillstånd om man har sömnlös natt. Hoppas lite vila återställer energin!

  • Ja, så är det nog. Du har alldeles rätt :). Sedan ligger extra mycket på mig här hemma nu när maken är iväg på långa tjänsteresor. Klart att jag blir trött då. Mörkret som kommer allt tidigare om kvällarna och kylan gör mig lätt deppig. Vintern blir allt jobbigare för varje år. För mig får vintern och hösten hellre bara vara tre månader och sommar resten av året. Det är svårt att acceptera kroppens behov av vila men jag har ändå fått lite på pränt ikväll. Det gör mig inte piggare men gladare. Lite hoppfull att det inte är helt omöjligt :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s