Bloggutmaning från Kati

Jag har blivit utmanad av Katarina Persson att blogga om varför jag bloggar. Då ska vi se vad jag har för svar på det …

 1. Vem inspirerade dig/uppmanade dig att börja blogga?
  Den första bloggen jag kom i kontakt med och följde varje dag var Kajsa Ingemarssons tills hon gjorde en paus från årsskiftet mot 2012. Jag grubblade och tvekade fram och tillbaka om jag skulle våga starta en egen blogg. I april samma år gjorde jag slag i saken och startade min blogg. Det har jag inte ångrat en sekund. Alla skrivbloggar är så otroligt peppande och genom att själv blogga kan jag delta och få tillbaka så mycket mer.
 2. Hur väljer du ämnen att blogga om?
  Det blir vad jag känner för stunden. Givetvis om mitt skrivande eftersom det är det den handlar om men även lite om mitt privatliv. Däremot utelämnar jag djupare detaljer om min familj.
 3. Vad vet de flesta inte om dig?
  Spontant känns det som om alla vet allt om mig men något ska jag väl kunna gräva fram. Hmmm… Lite hypokondrisk ibland. Orolig för det där med cancer och dö när barnen är små. Många tar mig för en lugn och timid person men inom mig kan jag vara ilsken som ett lejon. Det går snabbt över så det är väl därför det aldrig märks. Suffer-in-the-silence-typen.
 4. Vilka tre ord beskriver din stil allra bäst?
  När det gäller mitt skrivande sammantaget i mitt liv så inser jag att det är i Fantasyns tecken. Innehållet ska också då och då bjuda på våld. Sedan gillar jag att slänga in lite humor. Utsätta karaktärerna för något dråpligt som de själva inte kan se något roligt med men förhoppningsvis läsaren. Sammanfattningsvis: Fantasy, våld och humor.
 5. Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
  Skriva manus. Skriva manus. Skriva manus. Läsa. Och i sommar har jag även hittat tillbaka till nöjet att greja i trädgården. Sedan har vi det där dyra nöjet att resa till andra länder. Upptäcka nya platser, människor, mat, kultur … Känna solen värma och njuta av landets atmosfär.

Jag bollar den här utmaningen vidare till Jenny som har bloggen Söder om Söder, Emma som har bloggen Medan kaffet kallnar och Anneli med bloggen Trying to follow my dreams.

4 tankar på “Bloggutmaning från Kati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.