Enda utskriften

20130413-172323.jpg

Började utskriften redan igår men så tog färgen typiskt nog slut. Idag köpte jag på mig två patroner och här är nu den enda utskriften till det förlag som inte tar emot manus via mejl. Var tvungen att visa mängden papper i jämförelse med en tändsticksask :-). 439 sidor är det. Tänk att jag har skrivit allt det där själv – och två till ska det bli. Minst. Men den fjärde får bli om något helt annat. Nu ska jag fila på följebrevet och imorgon får jag försöka hitta något bra embalage och skicka det. Vad brukar ni använda som omslag?

Annonser

26 thoughts on “Enda utskriften

 1. Vilken härlig bibba! :) Det är något visst med att se sitt arbete så där påtagligt. Som textdokument får man ju inte samma uppfattning om dess omfång. jag brukar köra paketpapper, haha. Men så lämnar jag oftast in manus personligen (om det är i papperskopia), om man ska skicka med posten kanske ett sånt där vadderat kuvert är bäst. Men inget som binder samman pappren, har jag lärt mig nu. Lösa blad ska det va’! som mest en gummisnodd runt bunten för att hålla ihop den.

  • Funderar på att knyta ett snöre runt hela bunten innan jag lägger det i något skyddande omslag. Ett vadderat kuvert räcker nog inte till är jag rädd, möjligen om bunten hade varit hälften så tjock :-). Jag får åka in till ICA i morgon och forska i vad det finns som kan vara lämpligt att lägga det i.
   Arbetet blir verkligen mer påtagligt när jag ser den ligga så där. Mina C-uppsatser från universitetet kan slänga sig i väggen, hihihi. Tror till och med att jag har lärt mig mer av det här manusets research än uppsatsernas djuplodande research.

 2. Oj oj vilken bunt! Tur att de flesta förlag tar via mail, annars skulle du få lägga en förmögenhet på porto! Jag har skickat i vadderat kuvert, men jag skrev ut dubbelsidigt så det blev inte en lika tjock bunt, dessutom har jag färre sidor än du. Spännande det här!!

  • Jag ”vågade” inte skriva ut dubbelsidigt. Kunde givetvis ha ringt men det har varit ruskigt mycket den här veckan så jag har helt enkelt inte hunnit. Det är onekligen spännande vad det blir av det här :-)!

 3. En ordentlig hög har du fått ihop. Det finns väl en hel del olika sorts emballage. Och eftersom jag skickat en liknande hög nån gång så kan jag säga att det var inte vadderat utan snarast stor papperspåse. Då ryms också stora mängder. Med så där stor hög, har du justerat marginalerna eller är det 439 ända ut i kanterna?

  Åh vad spännande!

  • Marginalen är 5 cm på båda sidor. Egentligen borde den vara ännu bredare men de får nöja sig med att det är enkelutskrifter :). Papperspåse av något slag borde funka. Jag har sådant där brunt omslagspapper, det kanske får duga.

 4. Brunt omslagspapper funkar perfekt. Jag skickade i såna här brev-papperspåsar (ej bubbelplast i). Som man kan köpa hos ombud. Lycka till. Visst är det en underbar känsla att se och hålla i sin enorma hög med papper. Min var visserligen ”bara” 310 sidor. Men känslan är nog densamma. Duktig du!

  • Jag ska nog satsa på en sådan där papperspåse du nämner plus att jag först slår in det i omslagspapper. Ser framför mig hur omslaget rivs upp i posthanteringen och sidorna sprids för vinden :-). Ska nog ha snöre också. Varför inte hängslen och livrem också :D.

  • Det är på 139 700 ord. Enkelsidig utskrift. Tack för att du håller tummarna :-), jag behöver alla lyckönskningar jag kan få. Jag är inställd på refuseringar och att man behöver beta av några sådana innan det kan bli aktuellt med ett antagande av manuset.

 5. Grattis! Och vilken hög! :D
  Jag håller tummarna för dig. Åh vad spännande!

  Jag skickade manus i ”dokument-kuvert” en gång och när jag hivade upp bunten på disken så sprack kuvertet! De tejpade ihop kuvertet åt mig, men den kom aldrig fram till förlaget. Efter det hade jag hemska bilder i huvudet av hur det flyger manussidor över golvet på någon postcentral någonstans. Efter det har jag kört med en gummisnodd runt bunten och inslaget i kraftigt brunt paketpapper.

  • Hej Rose-Marie! Vilken hemsk upplevelse för dig med manusförsändelsen. Jag har gjort precis som du beskriver i slutet, med gummisnoddar och kraftigt paketpapper plus bred pakettejp. Om det går hål på omslaget lär det inte spridas för vinden iallafall. Men de lär få det pilligt att öppna det :D.
   Jag har smygläst på din blogg :). Jättekul att du har nått ditt drömmål att få ge ut en bok! Grattis till dig också :-)!

  • Åh, du får inte jämföra dig med mig! 80 000 ord är normallängden på en svensk roman så ha kvar det som mål och var fullt nöjd med det. Det kan hända att ett förlag vill skala av delar av mitt manus men det får visa sig när de hör av sig :-). När jag väl är igång och skriver har jag svårt att få stopp på mig själv – och karaktärerna också för den delen :D.

   • Ja, jag tror jag håller mig till 80 000 eller så ;-) Skulle få anstränga mig väldigt hårt för att få min historia att räcka längre. Lycka till med förlagen!

  • Hej Jenny! Åh, vad glad jag blir att du gillar min blogg :).
   Visst vore det skönt om fler förlag tog emot manus via mejl. Jag tror att det är en förändring på gång – även om den kan gå långsamt för en del förlag. Tekniken erbjuder bättre och bättre logistik för inkomna handlingar men det är inte alltid lätt att hänga med i svängarna :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s