Dags att börja jobba på följebrev

Jag prenumererar på Writers Digest nyhetsbrev och hittade tack vare det den här sidan om query letters. Där hittar man flera exempel på följebrev (på engelska) som varit framgångsrika och kommentar från förläggaren varför de fångades av följebrevet. De ger i alla fall mig väldigt mycket inspiration. Jag ska inte kasta mig över att börja skriva något följebrev än men snart så…

Annonser

15 thoughts on “Dags att börja jobba på följebrev

 1. Ja, det där med följebrev är ju en historia för sig. Tror att en av hemligheterna är att hålla dem någorlunda korta. Och givetvis intresseväckande. Båda kan vara rätt klurigt. Men man brukar alltid få ihop det till slut. Lycka till! :-)

  • Nog är det klurigt att hålla sig kort och kärnfull :). Exemplen i länken är bra tips som uppfyller båda kraven. Jag ska nog klura ut något :-).

 2. Håller helt med Lee här. Kort men kärnfullt, att kunna väcka intresset med några få meningar. det är nog däri filandet ligger. Men det grejar du galant! :)

   • Jag tyckte också att det var supersvårt förut, men övning ger färdighet och nu känns det inte alls lika jobbigt längre. Och jag inbillar mig att det senaste är typ hundra gånger bättre än det allra första jag skrev…(till manus2 2010)

 3. Följebrev får jag hjärnsläpp av. Inga problem alls att skriva en roman på 350 sidor, men att skriv en sida följebrev är galet svårt. Lycka till!

 4. Jag tycker det är supersvårt att skriva följebrev, det är ju så mycket som hänger på det eftersom det ska fånga den som läser det och skapa nyfikenhet. Tack för tips om att skriva följebrev som säljer, jag ska läsa dem alla.

 5. Fascinerande det här med att man ska kunna skriva i så många olika former. Roman och sen en kort text som beskriver roman (typ baksidestext och pitch) och så följebrev. Och sen om de tar boken ska man beskriva sig själv. Hela alltihop ska vara intresseväckande så det gäller att fundera på vem man skriver de olika textbitarna för.

  • Nu hängde jag inte med. Menar du att man ska skriva en baksidetext, ett följebrev och sedan om de gillar manuset, även ett brev om mig själv? Jag trodde att baksidestexten ingick i följebrevet.

 6. Vad bra! Den länken ska jag läsa, Jag tycker nämligen att följebrevet låter som bland det svåraste att skriva. Jag menar, berätta lagom mycket/lite för att göra läsare nyfikna på att vilja betala pengar för att få läsa det man skrivit, och dessutom göra det på bara några rader. Supersvårt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s