Gled av spåret

Hade tänkt mig att jag skulle redigera i går kväll vilket jag också började med men jag hakade upp mig på de första raderna och fick för mig att börja på baksidestexten. Jag har skrivit en redan men efter att ha pratat med Katarina så kunde jag inte riktigt släppa min nya idé vad den ska innehålla. Hon har gett mig bra tips på hur jag ska tänka och få med det viktiga. Nu blev jag långt ifrån klar med den men jag tror jag är något riktigt bra på spåren.

Vet ni, det snöar på min blogg. I min adminpanel där jag administrerar nya inlägg medmera. Riktigt mysigt. Det är som små små vita prickar som sakta glider ner och sprider en jullik stämning. Ni som använder wordpress, är det så för er också?

Annons

18 tankar på “Gled av spåret

 1. Japp, jag har den funktionen också. Men jag brukar akta mig för att använda sådant där, eftersom det kan göra laddningen av sidan långsammare för vissa besökare.

   • Jag trodde inte ens att du hade startat det, för jag ser ingen snö :-) Om det inte startar automatiskt på din blogg.

   • På min adminpanel är det en ruta man kan kryssa i där det står ”Show falling snow on my blog until January 4th.” Så om du klickar på den igen så att den avmarkeras, försvinner snön.

 2. När det väl blir verklighet – alltså en bok – är det ofta förlaget som skriver baksidestexten, även om du säkert är involverad. Men du kanske ska ha den till den du ska binda in?

  • Jag trodde att jag var tvungen att göra en baksidestext oavsett. Då betyder det att det räcker med ett personligt brev som sammanfattar manuset? Men som du säger – jag kan använda baksidestexten till mina egna provexemplar :-).

 3. Oj! Först när jag läste din rubrik trodde jag du satt på tåget som spårade ur igår, men så kom jag på att du åkte bil. Phu!
  Eftersom du står i startgroparna för att skicka in tycker jag du ska kika in på min blogg idag, jag hittade ett gammalt inlägg om vanligaste refuseringarna. Kan alltid vara klokt att titta igenom såna listor. ;)
  Lycka till!
  Appropå baksidestext, jag skrev också en, långt innan mitt första manus var klart. Mest för kul. Men när manuset var klart var baksidestexten givetvis inaktuell. Men det är kul att öva på sånt. För det är supersvårt att få till den rätta känslan och drivet på så få rader.

  • Det är verkligen svårt att få till drivet i en baksidetext men jag har kommit på tre attribut/nyckelord som borde locka till att läsa boken. Sedan gäller det att få till det också så att det låter spännande :-).
   Jag hoppar genast in på din blogg för nu blev jag nyfiken :-).

 4. Japp snö hos mig också! :-)
  Vad svårt det kommer att bli att skriva en baksidestext, usch så krångligt! jag är inte så bra på att sälja in mig själv men det är väl något man kan träna på hoppas jag!

 5. Nää, jag har ingen snö, gud så orättvist! ;-)
  Det är svårt med följebrev, mycket man vill ha med på en enda sida. Men som min kollega sa (som har gett ut böcker på Norsteds): Brevet är inte det viktiga, det är manuset! (Hoppas han har rätt!)

  • Mitt första följebrev blev på två sidor, sedan skrev jag om det till en sida och ännu en sida och ytterligare en fjärde variant. Jag kommer inte att titta åt dem utan göra ännu ett nytt utkast för att inte låsa mig.
   Ingen snö på bloggen? Klicka på ditt namn uppe i högra hörnet, då kommer du till kontoinställningar och där har jag en liten ruta som är ibockad som det står ”snö” vid.

   • Oj, fem varianter alltså! Men med tanke på hur mycket tid man lagt ner på manuset (iaf mitt är omskrivet minst 10 ggr) så är ju fem ggr ingenting ;-) Lycka till!

 6. Jag tror det där med att inkludera en slags baksidestext till boken är bra för att skapa intresse men kanske är det som Åsa säger inte ett måste. Även om det inte blir den som används till den tryckta boken är det väl bara bra att ha ett slags presentation av manuset och att skriva den så säljande som möjligt är väl inget negativt? det är i alla fall vad jag alltid har fått höra och de flesta som man pratar med brukar just bifoga en slags presentation av boken, oavsett om det är som en baksidestext eller inte.

  • Jag fortsätter på den vid ett annat tillfälle för jag tror att den på ett eller annat sätt kan komma till användning. Jag behöver lära mig hur jag kort ska kunna presentera den inför andra så att de blir nyfikna. Men trycker jag upp mina provexemplar kommer den definitivt till användning. Just nu är jag tillbaka på inledningen så att den stämmer med slutet. Klurigt det också =).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.