Skriva passionerat

Det här är mitt och Katarinas favoritklipp på youtube. Önskar bara jag kunde komma på hur jag kan få det som startfilm när jag öppnar mitt manus :-).

Annonser

15 thoughts on “Skriva passionerat

 1. Jättebra klipp :-). På tal om det han säger om att de bästa böckerna inte är dem som skrivits i syfte att tjäna pengar. Jag håller med. Dock läste jag någonstans att Mario Puzu skrev Gudfadern enbart i syfte att tjäna pengar. Jag vet inte om det är sant, men om det är det, finns det åtminstone ett undantag från den regeln, för den historien lyckades ju Puzu riktigt bra med :-)

  • Det kanske var både och? Jag inbillar mig att det inte borde gå att skriva något bra utan att du har med den egna känslan. Även om han ville tjäna pengar så hade han nog med sig känslan av vad som lockade andra :-).

 2. Väldigt bra och inspirerande klipp. Tack för den, Carola. Fick mig att bestämma hur jag ska göra mellan två av mina karaktärer. Har funderar på hur de ska interagera, men nu vet jag att om jag stoppar in en del av mig i det hela blir det nog bra. :)

  • Tjohoo Nahalie :))! Vad kul att jag kunde hjälpa dig vidare med hjälp av klippet. Det där med ”guts, blod and passion” är otroligt viktigt. Jag behöver ständigt påminnas =).

 3. åhh, den kära videon. :) Jag skrattar alltid när jag ser mannen som säger ”The Nerv!” Och allt det han säger är ju så bra att få höra. Inspirerande ord verkligen.

 4. Ja den där är fin. Just det där med nerv och att se till att få in sej själv i texten. Annars blir det platt. Och för övrigt är det väl meningslöst att tro att man skulle bli rik på det här. Inte mycket pengar i den här skrivbranschen. Så man måste motivera sig på annat sätt.

  • I mitt fall är motivationen passionen. Även om jag har dåliga dagar och tycker att allt jag gör är skit så kan jag ändå inte känna att jag vill sluta skriva helt. Det skulle vara som att sluta andas :).

 5. Tack för klippet! Jag fick en refusering från ett förlag här om dagen, det stod ”historien är onekligen intressant”… MEN det som saknades var det där som ”sticker ut”. Så nu måste jag skurva det lite och försöka få det att sticka ut mer. Dock väntar jag med att skriva om något tills alla förlag lämnat svar och tills jag skrivit klart manus 2. :)

 6. Verkligen inspirerande klipp! Tror jag ska ta med det på min blogg och diskutera det han säger. För övrigt är skådespelaren som säger ”got the nerve…” väldigt cool, glömt bort vad han heter bara. Han är ju med i Storstadshamn också! :)

  • Filmklippet väcker lusten att skriva. Ibland snöar jag in mig för mycket på alla regler och måsten. Då brukar jag ta fram det här klippet och påminna mig om varför jag skriver :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s