Många ändringar är det

Jag har börjat rediger kapitel 8 och det är lite att redigera bort eftersom jag flyttar fram en händelse. Därför kan vissa saker inte hända nu utan jag får lägga in lite annat istället. Det märks tydligt att en händelse ger många ringar på vattnet :).

Imorgon måndag ska jag vara hemma för vård av barn (VAB). Stora tjejen är kraftigt förkyld och hade feber igår. Jag är INTE ledsen över att få vara hemma :). Bra tillfälle att få pyssla om henne och SKRIVA :)).

Annons

8 tankar på “Många ändringar är det

 1. Ja det är ju just det där luriga med alla ringar som bildas när man ändrar en liten sak. Men du fixar det, det vet jag. :)gratulerar till den oväntade skrivtiden. Hoppas hon kryar på sig snart, men inte förrän du är klar med kapitel 8, hihi. :))

 2. Så mysigt med en hemma-skrivar-dag, fast trist att lilla tösen är krasslig, sånt är aldrig kul :-(
  Roligt att du säger att det blidas ringar för hos mig ringlar det av sig friskt…och jag sorterar rätt mycket. Men det behövs ringar för många gånger funkar dessa ringar så att berättelsen blir mer fyllig …för mig i alla fall.
  Lycka till!!

  • Att skriva kan ibland liknas vid att pussla också :). Detaljer ska återkomma utan att bli tjatiga eller upprepas. Alltid något nytt som ska tillföras men ändå ha ett sammanhang med allt det andra.
   Jag älskar som sagt aforismer :).

 3. Ja ringar på vattnet är en bra liknelse. Hos mig blir det ju en hel del när jag måste tänka om så mycket i min historia och ta bort flera scener och lägga till andra. Och jag som inte ens har låtit nån läsa det än! Men att vaba är ju ett utmärkt tillfälle att skriva. Hade det så trevligt i ditt skapande.

  • Efter refuceringen du fick har du ett stort arbete framför dig. Att ändra en av grundpelarna så att den inte är framträdande längre och byta ut det mot något annat gör bara den som är målmedveten och har en stark tro på sig själv. Du har allt det som krävs.
   Själv har jag inte ägnat så mycket tid åt manuset som jag planerat. Men jag är ändå nöjd med det jag har gjort :).

 4. Att en händelse orsakar många ringar på vattnet … är väl ett tecken på att berättelsen drivs framåt!? Jag vet, det blir lite pyssel att flytta runt händelser. Det gäller att man läser igenom hela manuset ett antal gånger och ser så att allt fortfarande hänger ihop. Det är det jag ägnar mig åt nu, puh!

  • Jag känner att det går väldigt segt just nu att ändra alla de där ringarna men jag har inte tappat tålamodet för det :). Om och om igen läser jag och redigerar i kapitlet för att det ska flyta bra och fyllas ut med något annat istället för de små händelser som jag skalar bort. Idag hann jag med drygt halva kapitel 8. Dvs ca 11 sidor. Mina kapitel är ganska långa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.