Livlig fantasi

Jag jobbar på men valde bort era bloggar idag. Sorry ;(. Istället ägnade jag mig åt att läsa och redigera ikväll för hela slanten – nästan.

Det började på jobbet och fortsatte en stund hemma. Jag sökte på google på förlag och refuseringar. Jag undrade om förlagen själva via egna bloggar eventuellt skrev något om hur det egentligen går till. Kontentan blev att jag började känna mig nedstämd. Nej, det kändes verkligen inte bra. Modet sjönk och då slutade jag läsa. Nu mår jag bättre igen efter att ha ägnat mig åt mitt underbara manus. Det må hända att jag blir refuserad men då funderar jag på att kanske släppa min trilogi lite och låta min surmulna farbror få ta lite mer plats. Det har spökat lite grå tomtar i skogen också. De får höra hemma i en barnbok. Sedan var det en rysare som ploppade upp på vägen hem som gjorde att jag höll på att köra av vägen. Farligt med livlig fantasi. Det var den där långtradern framför mig som väckte idéerna. Det fick mig att nostalgiskt minnas novellsamlingen som gavs ut på 80-talet som hette just Rysare. De ligger kvar någonstans hemma hos mina föräldrar. Kanske jag ska ta mig en titt i dem när jag hälsar på dem nästa helg :)?

9 thoughts on “Livlig fantasi

 1. Bra idé. Att läsa det man skrev eller inspirerades av för länge sedan är alltid kul. Men inget snack om att lägga trilogin åt sidan… Vi vill ju läsa den ju!!! :))

  • Nej oroa dig inte :). Jag älskar mina karaktärer alldeles för mycket för att släppa dem just nu. Jag letar bara alternativ om trilogin blir refuserad :). Tack för att du vill läsa, nu känns det ännu mer värt att jobba på manuset, tjihoo :).

 2. Nej usch inte ska man läsa om refuseringar, inte alls. Usch och fy sådant vill vi inte läsa om! Vi vill läsa om antaganden, publiceringar, boksignreingar… jag manar fram de bilderna för mig själv och så skiver jag…funkar mycket bättre :-D

  • Mina ambitioner var att jag skulle få ut något positivt. Att få tips på vad jag ska undvika eller göra mer av. Men jag borde ha kunnat räkna ut innan att googla på ordet refusering skulle vara deprimerande :D.

 3. Härligt med nya idéer! Och livlig fantasi är en stor tillgång när man skriver :-)
  Du skrev i ett blogginlägg förut att du skulle be någon hjälpa dig med sättning. Jag är helt novis på det, måste man göra det? Printar man inte bara ut manuset och skickar till förlagen?

  • Jag har fått erbjudande av vänner som driver ett företag inom reklambranschen att trycka upp mitt manus i provexemplar för en billig peng. Billigare än att skriva ut det själv är det sagt. Sättningen gör de gratis och skickar det sedan till ett tryckeri. Jag har frågat förlagen jag tänkt skicka till och de har godkänt det formatet vilket de gör. Det gör att jag sticker ut från mängden men innehållet måste givetvis hålla måttet.

   • Aha, bra att sticka ut i mängden! Själv sneakar jag nog lite på skrivaren på jobbet och hoppas att ingen lägger märke till att jag skriver ut typ 5.000 sidor ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.