Hör upp alla ni som har refuserats

Jag har ännu inte behövt mötas av detta så nedslående brev som förklarar att ens manus har refuserats eftersom jag inte har skickat in något manus än. Jag är beredd på att det kommer att hända för det är mer vanligt än att efter första försöket få ett telefonsamtal eller mail där förläggaren beskriver att de har nockats av ett mästerverk. Även innan jag har skickat in mitt manus har jag mina tvivel ibland om jag verkligen är riktigt klok. Men jag är fast besluten i att jag ska nå mitt mål trots att oddsen är små. Det jag tröstar mig med och även vill ge till er som kämpar att få sitt manus är den här länken. Artikeln beskriver hur kända författare innan deras karriär har refuserats. En del horribla motiveringar som kan få vem som helst att ge upp har slunkit ur förläggarna. Med det här vill jag inge er lite mer mod och djävlaranamma att det går – om man bara är envis och tålmodig.

Låt oss ha en TOWANDA inom oss och kämpa för vårt mål. För er som inte är bekanta med filmen ”Stekta gröna tomater” så är Towanda ett begrepp i filmen där en kvinna gör uppror mot samhällets inrutade kulturmönster och börjar tro på sig själv och struntar i andras åsikter och krav på henne att följa det traditionella mönstret som husfru. Nu menar jag inte att ni ska kicka ut maken eller så :) utan finn den inre krigaren att tro på dig själv att man kan det man vill. Skriv ett manus!!! Tro på det!!! Kämpa för det!!! Älska det! Hata det! Lev för det! För vi KAN!!!

 

6 tankar på “Hör upp alla ni som har refuserats

  1. Klart vi kan! Och jag försöker intala mig själv att många av de stora författarna blev refuserade i början, precis som länken visar, så jag håller hoppet levande på så sätt. :)

  2. Härligt. Den där artikeln satte verkligen saker och ting i perspektiv. Få författare blir antagna utan en enda föregående refusering och de får nog snarare räknas som ett undantag än som ett ideal att sträva efter. Verkligheten ser helt annorlunda ut för de allra flesta av dem, till och med de allra största.

    • Ja det gäller att ha långsiktiga mål och rejält med tålamod. Det är så lätt att bli deppig när man hör hur andra refuseras och då lägger jag in växeln: nu jävlar!

  3. Vilken bra pepp-artikel! Det är lätt att bli nedslagen innan man knappt kommit igång när man bara läser om refuseringar! Men vem vet, efter 30 refuseringar kommer det kanske ett positivt svar!

    • Det är lätt att glömma bort att det är en lång väg att gå när man vill få en bok utgiven. Lätt att ge upp. Själv blir jag lite deppig av att höra om andras refuseringar och peppar upp mig själv med liknande artiklar. Kul att jag kunde peppa dig också :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.