Fel musik!

I går kväll när barnen hade lagt sig så satte jag mig förväntansfull framför datorn för att fortsätta min redigering. Jag strök några ord här och där. Tittade på texten. Fattade inte vad som stod. Kände att jag var hungrig. Gjorde mig en smörgås och åt. Fick fortfarande inte känslan för handlingen och vad som stod trots mat i magen.

Till slut kom jag på vad det var. F e l  m u s i k ! ! ! Jag redigerade en text som kan ses som lite romantisk och så lyssnar jag på Linkin park. Hårdrock mixat med hiphop. Hur fel kan det bli??? När jag kom på det så var klockan halv elva och då stängde jag av datorn och gick och lade mig.

Musik för mig är väldigt viktigt när jag skriver. Den får mig i rätt sinnesstämning och Spotify är min bästa kompis då. Jag har premium-medlemskap så jag slipper störande reklaminslag och har hela spektrat av genrer att välja på. Eftersom jag närmar mig starten på det som ska bli klimax i slutet av manuset så var jag steget före med musiken. Jag ska inte göra samma misstag idag :). Jag märker att jag är ivrig att bli klar och egentligen behöver jag inte känna mig så stressad som jag tydligen är. Jag har hela semestern på mig (2 + 3 veckor). Får jag bara två hela dagar så skulle jag troligen bli klar men jag har intalat mig själv att ta det lugnt. Njuta av de sista dropparna innan jag lämnar ifrån mig manuset för korrekturläsning.

Det här är stort! För exakt ett år sedan så fanns inte en tanke på att skriva alls. Än mindre ett manus som skulle leda till att få det läst av ett förlag. Först runt den 15 juli 2011 kom Helena, min huvudkaraktär på kvällarna och vägrade släppa taget om mig. Den 20 juli när jag var ensam hemma och lugnet hade lägrat sig i huset fick jag idén att börja skriva om henne. Jag hade sett en intervju med Stephanie Meyer (Twilightskaparen) att hon hade fått en dröm och börjat skriva ner vad hon hade sett. Kanske jag också skulle prova, kom jag ihåg att jag tänkte. Egentligen är jag skyldig henne ett stort tack för att hon gav mig den inspirationen. Tyvärr kommer jag nog aldrig att få chansen att tacka henne för den stora och omvälvande förändringen i mitt liv. Möjligen på tacksidan när mitt manus antas :p. Hi hi.

4 tankar på “Fel musik!

    • Hej nattugglan :). Life is like a box of chocolate – you never know what your gonna get. Men kan jag så väljer jag ut godbitarna och den här är en av mina favoriter.
      Att upptäcka att jag har förmågan att skapa en hel berättelse på flera hundra sidor är en underbar känsla. Dessutom på bara ett år. Det där med vad jag ville bli när jag blev stor har liksom aldrig funkat för mig. Jag blir ju aldrig stor :). Det här är tredje gången som jag byter yrkesbana. Planerar för det i alla fall :).

  1. Det låter lite som när jag började skriva, fast det var på Mallorca i februari 2008. Första meningen kom till mig som en blixt från klar himmel. Sedan rasade berättelsen bara ur mig. Helskumt eller meningen med livet! :)

    Och samma med musiken, utan Spotify vet jag inte om det hade kommit några ord alls. Det gäller att ha listor för varje sinnesstämning :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.