Jag saknar män!

Kunde jag hålla mig härifrån? Nä icke sa Nicke. Jag har lunch på jobbet nu så jag tar mig friheten att spekulera lite.

Ni kanske har märkt det också men jag undrar – Vart finns alla män inom bloggvärlden när det gäller författande? När jag läser andras favoritbloggar/länkar så är det till 99% kvinnor som står bakom bloggen. Varför är det så? Visst, några bloggande män finns det. Manne Fagerlind och Thomas Erikson har jag i min lista. Tyvärr skriver inte Thomas särskilt mycket men han ägnar sig just nu åt sitt skrivande. Så har vi författartipsbloggen av Christian Wåhlander. En outtömlig källa till inspiration och nyttiga tips.

Varför domineras bloggarna av kvinnor? Är vi genetiskt mer babbligare? Jag tycker inte att vi babblar. Tvärtom delar vi med oss av våra erfarenheter och ger varandra väldigt stort stöd. Hur gör männen då? Har inte de lika stort behov av att bolla tankar och idéer och få stöd? Ja jag vet inte. Har de ett annat forum? För alla oavsett kön så har vi väl behov av att få stöd och bekräftelse? Jag saknar dem i alla fall. Det skapar jämvikt och dynamik i diskussioner.

Vad tror ni att det beror på att männen inte är så synliga inom författandets bloggvärld? Har ni någon teori om varför de inte bloggar i samma omfattning som vi? Är det bara jag som inte har hittat fram till dem kanske?  Vet ni någon mer än de jag har nämnt så tipsa mig gärna.

Annonser

4 thoughts on “Jag saknar män!

    • Spännande utmaning :)! Jag ska genast ta mig an den när gästerna har åkt hem och ingen annan kräver min uppmärksamhet. Kluriga frågor :d.

  1. När jag tänker efter är det ju precis så. Män är rariteter i bloggosfären. Det kanske anses omanligt? Som att skriva dagbok? ;) Eller så känner de helt enkelt inte den där lusten att dokumentera eller nätverka med främlingar. Däremot tror jag säkert de pratar om dessa saker, med sina real-life skrivarvänner eller kollegor.

    • Blogga är ju faktiskt lite dagboksstuk. Kanske är det därför som de inte bloggar? Att prata känslor verkar ju inte vara deras grej (ibland). Nja… jag blir ändå inte klok på varför de inte bloggar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s