Längtar till hammocken

20120507-162847.jpg
Åh vad jag längtar tills det blir varmare så att jag kan lägga ut dynorna i hammocken. Då ska jag ta med mig datorn och författa under rosenbusken där solen silar sitt gyllene ljus. Bladen stilla vickar i vinden och rosen doftar som sommaren. Lyssna på fåglarnas kvitter som ivrigt besjunger sitt revir. Jag blir smått poetisk av bara tanken.

Annonser

6 thoughts on “Längtar till hammocken

 1. Låter helt sagolikt, vad härligt att ha den möjligheten. Själv bor jag i lägenhet så jag har varken hammock, rosenbuskar eller ens en balkong.

  • Urgh! Ingen balkong! Jag hoppas att du åtminstone har något parkliknande att gå till ibland. Fast det är klart. Jag har också bott så och man vänjer sig.

   • Jadå. Jag har en fin innergård och på baksidan av mitt hus finns en mysig liten plätt (bägge väldigt gröna) samt att jag bor ett stenkast från inte mindre än tre parker! (två av dem rätt så stora) Fast visst vore det härligt med en trädgård. Eller ett växthus! Kom inte och säg att du har ett växthus??!!??!!

   • Nej vi har inget växthus men vi har pratat om det i många år. Trädgårdsintresset har dock svalnat något under de nio år vi har bott i hus. Det räcker med en tomt på 1800 kvm som ska klippas, krattas och rensas. Plus huset som kräver sitt underhåll :(. Men det är en enorm frihet att kunna ta med sig te eller kaffekoppen ut i gräset och njuta i solen när man behagar. Min man är från Stockholm och ångrar inte att han flyttade närmare naturen. Vänern ligger bara ett stenkast från huset och nu börjar båtarna puttra där ute. Vi hade en liten utombordare men den sålde vi förra året eftersom den var för liten för vänerns vågor. Tyvärr är det för dyrt att köpa en större.
    Skönt att du har en grön bakgård du kan mysa i vackra vår och sommardagar. Då blir det inte ett så stort projekt att ta sig ut.

 2. Till och med jag blir poetiskt, trots att jag inte ens har någon hammock :) Men jag har en liten soffgrupp som jag kanske kan sitta och skriva i. Huvudsaken är att det blir varmt och skönt.

  • Det är en ynnest att ha en varm skön plats utanför stugknuten att utöva skrivandets konst på. Bra med skugga förstås. Annars ser jag inte skärmen på datorn :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s