Framsteg

Jag har haft ett bra flow idag. På två timmar har jag skrivit färdigt kapitel två och delat upp så att det tillkommit ett extra kapitel. Det extra kapitlet är bara tio sidor långt men det är där det verkligen drar ihop sig.  Stor puss till min man som tog med sig minstingen till affären så att jag fick lite lugn och ro :)! Kanske jag ska unna mig att klippa gräset när jag har varit så duktig idag?

6 thoughts on “Framsteg

 1. ”Bara” tio sidor långt? :D Jag kanske är lite udda som skriver relativt korta kapitel, på mellan 6-14 sidor. Fast det kanske beror lite på genre också. Jag tror fantasy, sci-fi och vissa andra genrer har en tendens till längre kapitel, är det inte så? (Jag läser inte dessa genrer så jag vet inte, det är bara ett intryck jag fått.)
  Härligt med skrivflow. Jag har fått kämpa mig igenom scenen, tänk att en liten scen kan ta flera dagar. Nu är jag snart klar och ute på andra sidan och undrade lite vad allt ståhej var för.

  • Hoppsan. Blev jag skrytsam utan att det var meningen??? Det där med kapitel är ju ett kapitel för sig :). De kan vara hur korta som helst men de borde inte vara hur långa som helst. När jag läste Bländverk nyligen så kunde ett kapitel vara en och en halv sida. Väldigt lättläst. Jag har svårt att få dem kortare än ca 18 sidor som är medel för mig eftersom scenen har ett visst innehåll. Men jag har kikat i andra böcker och det är inte ovanligt med det sidantalet i endel fantasy. Jag skulle kunna bryta upp dem lite mer men jag avvaktar med det tills jag har gjort första redigeringen. Tål att tänkas på – helt klart! Det är risk för tradighet annars.
   När du har kommit igenom den svåra scenen kommer du kanske känna dig lite ”hög” som jag gjorde. Unna dig något trevligt då. Kanske inte gräsklippning då som jag :): Men för mig var det en belöning eftersom jag gillar det :):

   • NEJ, då. Inte alls skrytsam. Det lät bara kul eftersom det i mina öron känns som ett hyfsat långt kapitel ;) Men jag håller med, 1,5 sidor är lite lite. Det blir lätt lite ryckig läsning om alla kapitel (eller flera) är så korta. Som när jag läste (på provläs) ur Eldvittnet, där verkade iaf alla de första kapitlen bara vara mellan 1-3 sidor långa. Okej, det funkar säkert under kapitel med hög spänningsfaktor när man vill få läsaren att fortsätta vända blad, men i en hel bok skulle jag nog inte orka med det tempot. Jag kan tycka om långa kapitel med, det beror helt på hur spännande/bra/intressant boken är hur de upplevs. Avslutade just mitt kapitel efter ganska precis 10 sidor så jag tror det är normalt för min berättelse. Det sägs också vara ett bra sätt att påverka tempot i boken, men jag vet ännu inte om jag har lärt mig att använda det på rätt sätt. Jag skriver tills jag fått med det som ska med, helt enkelt. :)
    Förlåt för allt för lång kommentar.

   • Jag gillar långa kommentarer :))! Och jag håller med om att kapitellängden är en tempomätare.

 2. Vad härligt med så mycket skrivtid. Och vad mycket du hann skriva, för det är ju inte säkert att det blir mycket skrivet bara för att man har tid :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.