Jag börjar tänka om

Jag funderar på om det är värt att lägga ner 2-3 år på att skriva de andra två delarna. När jag lyssnar på James Lynch blir jag verkligen tveksam. Borta med vinder refuserades 38 gånger! Jag har andra berättelser som också vill komma fram. Ska jag rådgöra med ett förlag?

Annonser

6 thoughts on “Jag börjar tänka om

  1. Mitt tips är att skriva en stand-alone roman, men som fortfarande utan problem kan leda till en fortsättning. Du behöver inte planera dem nu ifall du tycker det känns överväldigande, för det är just detta som är problemet med trilogier( ialla fall för nya författare): tanken på att man ska ägna år efter år åt denna berättelse har en avskräckande effekt på vem som helst. Så koncentrera dig på den här först och när du hittat rätt förlag till den kan du ta ställning till en eventuell fortsättning. Vem vet, vid den tiden kanske det finns en annan berättelse som känns mer angelägen att skriva eller så kanske du helt enkelt inte kan hålla dig ifrån att fortsätta på den. Ta en roman i taget, helt enkelt.

    • Jag kommer nog att göra som du föreslår. Nuvarande slut i mitt manus är lite för mycket cliffhanger. Det kanske blir en bok på 400 sidor men hellre det än att jag skriver på tre manus och inget av det funkar. Jag är faktiskt lite sugen på att skriva en vanlig roman utan fantasyinslag.

  2. Tror det är klokt att skriva fristående, men med möjlighet till fortsättning! Då kan man skriva andra manus och utforska andra områden emellan och får kanske lite förnyad lust när man går tillbaka till den ”gamla” världen igen.

    • Ja precis! Jag har en sur grinig gubbe som vill ta plats och berätta något. Han verkar lite kul att skriva om som omväxling :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s