Nu svär jag av ilska

Tänk ut något nytt så finns det redan. Det brukar jag säga på halvt allvar ibland och nu har jag drabbats av det. Min mardröm har blivit sann. När jag läste i Maria Turtschaninoffs blogg så blev jag alldeles kall, het, sur, förtvivlad, arg… Ja det var många känslor på samma gång. Vad var det som var så hemskt då? Har ni någon gång funderat på om det ni skriver redan är skrivet av någon annan? Den mardrömen har jag upplevt nu. Maria skriver i ett inlägg om en amerikansk författare, Josephine Angelini som skrivit Starcrossed. Hennes huvudkaraktär heter OCKSÅ Helena som min och är OCKSÅ gudinna som min och har OCKSÅ med grekiska gudar att göra.

Ska jag ge upp var första tanken. Nej skrek jag innombords. Inte nu efter allt slit. Ibland fungerar jag som en sådan där leksak som man slår på och alltid ställer sig upp igen. Boing. Hjärncellerna sätter igång och letar efter en lösning och så ser jag att jag har en hel del trumfkort ändå på hand. När jag läser på så handlar Angelinis bok ganska mycket om den grekiska mytologin vilket inte min egentligen gör även om de förekommer. Jag kanske måste ändra min karaktärs namn (inte önskvärt alls!) men än så har jag möjlighet att profilera mig och skapa en nisch så att jag inte kan anklagas för kopiering.

Kan man skriva flera olika böcker om vampyrer så kan man väl skriva flera olika böcker om mytologiska gudar. Eller?

Annons

2 tankar på “Nu svär jag av ilska

  1. Klart man kan. Jag förstår hur det måste kännas, jag var med om något liknande med en gammal romanidé, temat var väldigt likt en bok som snart kommer ut… Det sägs att alla berättelser redan är skrivna, men du kan fortfarande göra det på ett nytt sätt, ditt eget unika sätt. Om man ger fem författare samma tema så kommer de skriva fem helt olika berättelser, för ingen ser samma möjligheter i en romanidé, samma vinklingar. Fortsätt du bara att skriva den och bry dig inte om ifall det liknar något annat. Det finns så många bestsellers som anses vara kopierade av någon annan, men det betyder inget i slutändan. Så länge det inte är rent plagiat, men det kommer det ju inte att vara. Kram!

    • Nej plagiat kommer jag att se till att det inte blir – och det är det inte ens nu. Mitt tema är ju annorlunda och jag ska se till att det fortsätter så. Tack för ditt stöd Kati!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.